Ambele meciuri contând pentru manşa tur a Cupei României U17 s-au disputat miercuri, la Cluj-Napoca, respectiv Slatina. Singura echipă din Campionatul Naţional U17 calificată în semifinale, CSS Slatina, a dat piept cu SC Dinamo, pe terenul IV sintetic al complexului "1 Mai" din oraşul oltean. Chiar dacă au terminat meciul cu un om în minus, oaspeţii s-au impus cu 3-1, după ce la pauză scorul a fost egal, 1-1, plusul de experienţă făcând diferenţa pe tabela de marcaj.

"Valoarea adversarului a fost superioară, au concretizat, spre deosebire de noi, situaţiile de joc. Am fost conduşi, am egalat, am avut chiar ocazia de a prelua conducerea, dar din păcate portarul nostru nu a ieşit pe o centrare, iar adversarii ne-au taxat. Preferam să înscriem decât să jucăm în superioritate, pentru că nu prea a mai fost timp să profităm de inferioritatea numerică  a adversarului. Trebuie să depăşim acest eşec, să încercăm să practicăm un fotbal cât mai bun în jocul retur, pentru că surprize în fotbal s-au mai văzut", a comentat antrenorul echipei CSS Slatina, Marius Popa, pentru site-ul gazetanoua.ro.

De partea cealaltă, Gabriel Răduţă, şeful Centrului de Copii şi Juniori de la Dinamo a declarat că: "vom juca până la capăt, manşa retur este foarte importantă. Dacă nu eşti concentrat sută la sută, se pot întâmpla surprize. Într-adevăr, plecăm ca favoriţi în a disputa finala, dar jocurile din cupă se joacă tur-retur"

Condusă cu 1-0 şi 2-1, Ardealul a învins la limită pe Csikszereda

Jocul de la Cluj, disputat la baza "Ardealul", a fost echilibrat pe toată durata celor 80 de minute, la pauză cele două echipe intrând la egalitate, 1-1, după ce oaspeţii au deschis scorul prin Barta, iar golul clujenilor a venit cu două minute înainte de pauză, prin Andronic.

Imediat după reluare, oaspeţii au profitat de o greşeală în defensiva Ardealului şi au marcat pentru 2-1, prin Nándi, după o pasă de la Barta, cei doi inversând rolurile de la primul gol. Însă tot ciucanii au restabilit şi egalitatea, după ce Berkeczi şi-a introdus mingea în poartă după un corner.

Până la final, Ardealul a căutat mai mult golul însă ultima pasă le-a lipsit mereu tinerilor jucători clujeni, în cele din urmă Ilie Alexandru aducând victoria echipei sale, cu un lob peste portar, după o bâlbăială în apărarea oaspeţilor. S-a terminat 3-2, iar peste două săptămâni se va decide echipa calificată în finala Cupei, atunci când se va disputa returul la Miercurea Ciuc.

"Nu sunt prea mulţumit, pentru că mă aşteptam să câştigăm la o diferenţă mai mare. Am început prost, am făcut câteva greşeli in apărare care ne-au costat, dar bine că am câştigat în final şi mergem cu moral bun la retur. Am întâlnit şi o echipă bătăioasă, arţăgoasă, dar sunt bune şi aceste meciuri pentru că ne călim. În retur şansele sunt de 50-50, e greu să zic că suntem favoriţi", a spus, după meci, antrenorul Ardealului, Claudiu Moldovan.

"Am întâlnit un adversar puternic, cu o echipă bine organizată, care s-a apărat foarte bine în faţa contraatacurilor noastre. Am condus de două ori, dar ne-au egalat şi ne-au învins pe final de meci. Am fi meritat un egal şi cred că avem o şansă bună de a obţine calificarea în returul de pe teren propriu" a declarat Zoltán Dusinszk, antrenorul oaspeţilor.

Meciurile retur se vor disputa pe 29 martie, cel dintre Dinamo şi CSS Slatina şi 5 aprilie, cel dintre AFK Csikszereda şi FC Ardealul, ambele de la ora 14:00.