Deţinătoarea trofeului, Pandurii Târgu Jiu, s-a impus cu 3-0 la Timişoara, în faţa celor de la ACS Poli, în sferturi calificându-se şi liderii celor două serii din Liga Elitelor U17, SC Dinamo (4-0 cu CS Dinamo) şi FC Ardealul (3-0 cu LPS Satu Mare).

Prin proporţiile scorului a surprins eliminarea celor de la UTA Bătrâna Doamnă, care au pierdut în deplasare duelul cu Csikszereda, scor 0-5 (foto principal), ciucanii luându-şi revanşa pentru eşecul din campionat, înregistrat duminică, pe terenul arădenilor. Cu acelaşi scor s-a impus şi Regal Sport, care a trecut de Academia Farul, echipă ce eliminase în 16-imi pe FC Viitorul, campioana en-titre în Liga Elilelor U17

CSS Slatina, singura echipă din Campionatul Naţional, calificată în sferturi la U19 şi U17

Ediţia 2016-2017 a Cupei României la juniori a adus ca noutate includerea în competiţie a unor echipe din Campionatul Naţional, în speţă, cele mai bune şapte echipe clasate pe locul 1, după turul campionatului, din cele nouă serii ale competiţiei dedicate jucătorilor sub 19 ani și cele mai bune opt echipe clasate pe locul 1, după turul campionatului, din cele zece serii ale competiţiei dedicate jucătorilor sub 17 ani.

În aceste condiţii, iese în evidenţă performanţa celor de la CSS Slatina, campionii turului în seria a şasea, la ambele categorii de vârstă, gruparea olteană fiind singura care a reuşit să se califice în sferturile Cupei României, la ambele categorii de vârstă. Juniorii mari, pregătiţi de Iulian Mitrache, le-au eliminat pe CS U Craiova (4-3, după lovituri de departajare) şi ASA 2013 Târgu Mureş (0-2). Colegii lor mai mici, antrenaţi de Marius Popa, i-au scos miercuri din competiţie pe cei de la AFC Gloria Junior, scor 2-0, după ce în 16-imi au trecut cu 6-0 de FC Viitorul Argeş Alexandru Duminică.

Iată rezultatele optimilor, echipele marcate cu roşu fiind calificate mai departe:

CSS Slatina – ACS Gloria Junior Bistrița 2-0
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – UTA Bătrâna Doamnă 5-0
►ACS Poli Timișoara – Pandurii Lignitul Târgu Jiu 0-3

►Petrosport Ploiești – LPS Iolanda Balaș Soter Buzău 0-2
CSM Politehnica Iași – FC Voluntari 6-4

FC Ardealul Cluj – LPS Satu Mare 3-0
►CS Dinamo București – SC Dinamo 1948 SA 0-4
As. Regal Sport Club „Ferdinand I” – Academia Farul Constanța 5-0