ACS Poli Timişoara este una dintre echipele care continuă să spere la câştigarea Cupei României la categoria Elită U19, după succesul categoric şi deplin meritat de la Piatra Neamţ. Scorul final al disputei a fost 1-4, gazdele marcând din penalty prin Copoţ-Barb (75), în timp ce golurile oaspeţilor au purtat semnăturile lui Mailat (15 – pen.), Sorescu (60 – pen.), Popan (62) şi Velcotă (70). La capitolul disciplină s-a consemnat eliminarea lui Smău (67) de la Ceahlăul.

Gruparea de pe Bega a controlat disputa de la un capăt la celălalt şi chiar dacă Ceahlăul şi-a creat ceva ocazii, bănăţenii au fost cei care s-au bucurat la final pentru că au fost pragmatici. Poli a fost mai prezentă în joc în zona mediană cam până spre minutul 70, când cărţile erau deja făcute, în timp ce la Ceahlăul se resimte din plin atmosfera de la nivelul primei echipe.

Partida a început într-o notă de echilibru, dar cu un plus de omogenitate şi atitudine din partea echipei vizitatoare. Scorul a fost deschis de Mailat din penalty, în minutul 15, după care Velcotă (ACS Poli) şi Mateiciuc (Ceahlăul) au avut şansele lor de a modifica iar tabela. Asta nu s-a mai întâmplat până în minutul 60. Atunci, arbitrul de centru Sergiu Mavriche (Bacău) a acordat corect lovitură de pedeapsă pentru timişoreni, iar decarul Sorescu a transformat fără emoţii.

Trei penalty-uri, toate transformate

Toate speranţele gazdelor într-o revenire spectaculoasă s-au năruit în minutul 62, când Popan a făcut 0-3. Patru minute mai tîrziu a urmat eliminarea lui Smău (67) pentru al doilea cartonaş galben, iar spaţiile în jumătatea gazdelor s-au mărit. Timişoara a mai înscris o dată la o pătrunderea în dreapta a lui Velcotă, după care a redus din turaţia motoarelor.

Având impresia că e gata disputa, bănăţenii s-au relaxat şi Olteanu (72) putea reduce din handicap în urma unui corner, dar mingea deviată de el cu capul a nimerit doar transversala porţii adverse. Ceahlăul a marcat în minutul 75 de la punctul cu var, Copoţ-Barb fiind cel care a transformat lovitura de pedeapsă acordată gazdelor pentru un fault clar în careu asupra lui Lupei.

Pentru Ceahlăul sezonul competiţional la această categorie de vârstă s-a încheiat, în timp ce Timişoara continuă să viseze la un trofeu.

Ceahlăul: Cîmpeanu – Mitrofan, Smău, Olteanu, Amariei, Copoţ-Barb, Ungureanu, Lupei, Drăghiceanu, Mateiciuc, Nedelcu.
Rezerve utilizate: Vasile – Mateeş, Antim, Pintilie, Ştefăniţă.

ACS Poli: Rusu – Sporin, Fridrich, Postolache, Golda, Velcotă, Popan, Sorescu, Mailat, Totic, Bîrnoi.
Rezerve utilizate: Filip – Pădurariu, Oprea, Gînju, Kokora.