Echipa de juniori sub 17 ani a CS Universitatea Craiova a zdrobit miercuri, scor 6-1, pe terenul sintetic al bazei sportive de lângă aeroport, formația similară a LPS Satu Mare, într-o partidă contând pentru runda a 23-a de la Liga Elitelor U17. În urma acestui rezultat, gruparea pregătită de Mugurel Guşatu rămâne pe locul secund în seria Vest, la egalitate de puncte cu liderul U Cluj, dar cu un golaveraj mai slab. Pe ultima poziţie a podiumului se află Ardealul Cluj, la un punct distanţă de primele două clasate.

Gârbiţă a dat recital, marcând de trei ori

Gazdele au început meciul cu stângul, după ce sătmărenii au deschis scorul din minutul 7, prin reuşita lui Markusz Varga (7). Însă oltenii nu au acuzat şocul şi au restabilit egalitatea după doar trei minute, printr-un penalty transformat de Radu Bârzan.

Apoi a ieşit la rampă Alexandru Gârbiţă (foto, în alb) care a marcat de trei ori (42, 60, 75), între ultimele două reuşite intercalându-se golul de 5-1 reuşit de Florin Borţa (63).

Semifinalistele se decid în derby-urile dintre CS U şi cele două clujene de pe podium

Din sezonul regular al ediţiei inaugurale a Ligii Elitelor U17 au mai rămas de disputat trei etape, după care va urma turneul final de la Mogoşoaia, în care se vor califica primele două clasate din fiecare serie. Pentru a prinde un loc în semifinale, CS U Craiova va depinde doar de propriile forţe, în condiţiile în care în ultimele două runde le va întâlni pe celelalte două contracandidate la calificare, U Cluj (acasă) şi Ardealul (în deplasare).

REZULTATELE ETAPEI A 23-A ŞI CLASAMENTUL
SERIEI VEST – LIGA ELITELOR U17

“După un început mai puțin fericit, cu o greșeală de portar, băieții și-au revenit și au avut o evoluție foarte bună și puteam să înscriem și mai multe goluri. Gârbiță a fost de departe cel mai bun jucător de pe teren. E un copil de un real talent și dacă se va ține de treabă și va fi serios va ajunge să evolueze în fotbalul mare. Sunt mulțumit de reacția lor și cred că odată cu acest meci au început să prindă mai multă încredere, pentru că începusem să o pierdem pe parcurs. Am mai îndulcit puțin situația după înfrângerea din etapa trecută, de la Timișoara. Mai sunt trei meciuri grele, dar eu am încredere în băieți și ei trebuie să conștientizeze că evoluțiile bune îi pot propulsa. Putem termina pe primul loc, dar depinde numai de noi. Avem câțiva jucători accidentați, sper să-și revină într-o săptămână și jumătate și să abordăm cu foarte mare încredere jocurile rămase. Dacă le rezolvăm pozitiv înseamnă că au calitate acești copii“, a declarat Mugur Gușatu, pentru GdS.

REZULTATELE ETAPEI A 19-A ŞI CLASAMENTUL
SERIEI EST – LIGA ELITELOR U17

În cealaltă serie, lupta pentru cele două locuri care asigură calificarea în semifinale se dă tot între trei echipe. FC Viitorul este lider, cu 53 de puncte, urmată de Dinamo cu 51 şi Concordia Chiajna cu 47. Ilfovenii păstrează şanse de calificare deoarece au un program mai uşor în cele trei etape rămase de disputat, în condiţiile în care Viitorul se va duela pe teren propriu cu Dinamo în penultima rundă a sezonului regular.

CS U CRAIOVA – LPS SATU MARE 6-1 (3-1) Bârzan (10 – pen.), Cârlig (15), Gârbiță (42, 60, 75), Borța (63) / M. Varga (7)

CSU U17: Vlad – Constantinescu, Băloi, Enache, R. Bogdan – Țoiu, Buzan – Al. Gârbiță, Dinu, Bârzan – Cârlig. Au mai intrat: Gunie, Borța, Marcov, Șt. Popescu
Antrenor: Mugurel Gușatu.
LPS U17: Sălăjan – Palenceac, Chifor, Boje, Ofrim – Szolosi, Varga, Orosz, Timiș – Vereș, Miszei. Au mai intrat: Sabou, Negrean, A. Hreniuc
Antrenor: Dorel Ziman.
Cartonașe galbene: Băloi / Sălăjan.
Au arbitrat: Cătălin Buși – Ovidiu Dorobanțu, Marian Silviu Costache; Ioan Iulian Mihai.

ALEXANDRU VÂRTOSU