Universitatea Cluj şi Ardealul Cluj sunt echipele din seria Vest care au obţinut calificarea la turneul final al Ligii Elitelor U19 de la Mogoşoaia, lăsând-o acasă pe ACS Poli Timişoara. Dacă "şepcile roşii" erau deja calificate, de pe primul loc, înainte de meciul cu timişorenii, Ardealul (foto, în alb-albastru) avea nevoie de victorie cu FC Viitorul Mihai Georgescu pentru a nu sta la mâna Universităţii, ambele echipe jucând pe teren propriu.

Elevii lui Călin Moldovan şi-au făcut perfect treaba, prin golurile lui Bituleanu şi Rus, astfel că şi-au securizat locul doi în clasament şi, automat, prezenţa la turneul final de săptămâna viitoare. Miza uriaşă şi-a pus amprenta asupra jocului de la baza "Someşeni", însă Drăghici şi colegii săi au trecut peste oboseala acumulată până acum – meciul de azi a fost al şaptelea jucat în 25 de zile şi au reuşit să obţină cele trei puncte liniştitoare.

CLASAMENTUL FINAL AL SERIEI EST A LIGII ELITELOR U19

"A fost un meci cu miză destul de mare pentru noi, plus că venim după şase meciuri disputate în trei săptămâni. Avem un lot restrâns valoric, azi având şi patru indisponibili. Pe un fond de oboseală nu ne-am exprimat aşa cum mi-aş fi dorit, dar sunt extrem de fericit pentru victorie şi pentru această calificare. Vreau să le mulţumesc şi celor de la «U» Cluj, care au câştigat meciul lor, şi sper să ajungem amândouă în finală la Bucureşti", a declarat antrenorul Ardealului, Călin Moldovan.

U Cluj – ACS Poli, derby cu opt goluri

Thriller-ul de la baza sportivă „Dan Anca”, derulat mai ales după pauză, a consemnat o revenire spectaculoasă a jucătorilor pregătiţi de Călin Sălăgean, care s-au văzut conduşi cu 3-1 de către bănăţeni. Evoluţia de excepţie a lui Norbert Janos, care a înscris de trei ori, a contribuit din plin la victoria "studenţilor” (foto jos, în tricouri roşii), pentru care au mai marcat în acest joc Darius Irimie şi Sebastian Salcău.

Astfel, cu un total de 55 de puncte, provenite din 18 victorii şi un egal, Universitatea a terminat pe primul loc în seria Vest a Ligii Elitelor U19, la patru puncte de Ardealul, a doua clasată, şi la opt deasupra lui ACS Poli.

CLASAMENTUL FINAL AL SERIEI VEST A LIGII ELITELOR U19

"Am câştigat iar un meci în care am revenit după ce am fost conduşi, altfel nu ştim să câştigăm, se pare. Am terminat competiţia pe locul 1, o competiţie nouă şi am dovedit că suntem cea mai bună echipă din serie, indiferent de ce poveşti auzim. Cert este că avem un moral extraordinar, dacă ne întorc adversarii, îi întoarcem înapoi", a declarat tehnicianul lui "U”, Călin Sălăgean, care speră să se lupte cu şanse mari la turneul final.

În semifinalele programate săptămâna viitoare, "U” Cluj va întâlni pe FC Viitorul, iar Ardealul va juca împotriva lui Dinamo, câştigătoarea marii finale urmând să reprezinte România în UEFA Youth League, pe filiera cluburilor campioane naţionale la juniorii U19.

Iată rezultatele ultimei etape a sezonului regular:

SERIA EST

FC Chindia Târgovişte – CSS Botoşani 5-0
CS Mioveni – FC Ceahlăul Piatra Neamţ 3-0
Concordia Chiajna – LPS Roman 7-0
Juventus Bucureşti – FC Viitorul 2-2
Dinamo – Farul Constanţa 4-0
CN Dinicu Golescu – FC Voluntari 1-5

SERIA VEST

Ardealul Cluj – FC Viitorul Mihai Georgescu 2-0
FC Universitatea Cluj – ACS Poli Timişoara 5-3
Pandurii Târgu Jiu – CS U Craiova 1-0
Olimpia 2010 Satu Mare – ACS UTA Bătrâna Doamnă 4-1
FC Braşov – LPS Banatul Timişoara 3-0
LPS Bihor – Gaz Metan Mediaş 2-1

ADRIAN RUS (CLUJ)