În urma turneelor regionale Cupa Satelor, reprezentanții departamentului Scouting FRF au ales 8 jucători pentru selecția de la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia dedicată copiilor născuți în 2006. Alți participanți din competiția rurală U13 se află în tabără, selecționați înaintea desfășurării turneelor.

La acțiune participă 87 de jucători, majoritatea remarcați de referenții zonali din întreaga țară, dar și opt care i-au impresionat pe scouterii prezenți la partidele din fazele regionale ale Cupei Satelor, noua competiție FRF dedicată categoriei de vârstă U13.

Printre aceștia se regăsesc atât jucători de la echipele localităților rurale calificate în faza finală, cât și jucători cu potențial de la alte echipe care au jucat în turneele regionale.
Numele tinerilor remarcați în turneele regionale de la Cupa Satelor sunt: Mihai Oneț (Albac – Alba), Iulian Curcă (Ruginoasa – Iași), Alexandru Petcu Pașca Igna (Albac – Alba), Mihai Vladu (Rudeni – Ilfov), Andrei Jula (Crișeni – Sălaj), Dilek Baubek (Cumpăna – Constanța), Mihai Rareș (Bucșani – Dâmbovița), Remus Bobocea (Izvoru Bârzii – Mehedinți).

Pe lângă aceștia opt, alți copii, identificați anterior turneelor regionale, dar participanți la Cupa Satelor, se află în tabără.

Aceștia au participat la jocurile-școală și la antrenamentele specifice sub privirile departamentului scouting FRF și ale membrilor Comisiei Tehnice FRF. „Sunt copii buni, care pot avea un viitor frumos în fotbal”, spune Ion Geolgău, managerul departamentului scouting FRF.

Prima ediție a Cupei Satelor se va încheia odată cu faza finală programată în perioada 9-12 mai, în comuna Cumpăna, din Constanța. Câștigătorii competiției vor primi un premiu special: o experiență unică alături de echipa națională a României la partida cu Norvegia, de la Oslo, în preliminariile EURO 2020.