Creat în acest an, Campionatul Naţional Universitar de Fotbal a avut drept câştigătoare echipa Universităţii ”Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, care reprezintă România la a 11-a ediţie a Jocurilor Universitare Europene (European Universities Games), organizate de European University Sports Association (EUSA) la Osijek (Croaţia), în perioada 21-28 iulie.

Formaţia gorjeană a debutat la acest turneu cu o victorie, învingând cu 1-0 pe University of Almeria din Spania, prin reuşita lui Cosmin Bîrlan din minutul 52. A urmat un eşec în meciul cu una dintre favoritele competiţiei, University of Pamukkale din Turcia. Cum, în ultimul meci al grupei, echipa din Pamukkale a învins-o cu 1-0 pe cea din Almeria, formaţia noastră a reuşit să se califice în sferturile de finală ale competiţiei, care vor avea loc în cursul zilei de azi.

UCB Târgu Jiu va evolua în această seară, de la ora 19:00, ora României, contra echipei Kuban State University din Rusia, pe stadionul ”U Donjem Gradu” din Osijek. În caz de victorie, campioana României la fotbal universitar se va duela pentru un loc în finală cu învingătoarea partidei dintre University of Jyväskylä (Finlanda) şi University of Minho (Portugalia). Meciul ar urma să se dispute luni, de la ora 19:00, ora României, pe ”Stadion Gradski vrt” din Osijek.

Înfiinţarea Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, care face parte din programul Toată România Joacă Fotbal, contribuie la îndeplinirea Obiectivului specific 2.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, “Creşterea consistentă a numărului de practicanţi ai fotbalului”.