Prima campioană a României la fotbal universitar a debutat cu o victorie la a 11-a ediţie a Jocurilor Universitare Europene (European Universities Games), organizate de European University Sports Association (EUSA) la Osijek (Croaţia), în perioada 21-28 iulie. Miercuri, Universitatea Constantin Brâncuşi Târgu-Jiu a învins cu 1-0 pe University of Almeria, prin reuşita lui Cosmin Bîrlan din minutul 52. De menţionat că, la scorul de 0-0, portarul nostru a apărat un penalty.

Echipa noastră face parte din grupa C a competiţiei, alături de spaniolii de la University of Almeria şi turcii de la University of Pamukkale. În turneul masculin al Jocurile Universitare Europene s-au calificat un total de 14 echipe, incluzând-o şi pe reprezentanta României. Universitatea Constantin Brâncuşi Târgu Jiu a ajuns la acest turneu după ce a câştigat primul campionat universitar de fotbal, adjudecându-şi finala cu UBB Cluj-Napoca cu scorul de 4-0.

Înfiinţarea Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, care face parte din programul Toată România Joacă Fotbal, contribuie la îndeplinirea Obiectivului specific 2.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, “Creşterea consistentă a numărului de practicanţi ai fotbalului”.