Weekend-ul trecut au avut loc fazele finale pe județ la ”Cupa Satelor”, competiţie demarată în toamna anului trecut de către FRF cu sprijinul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi a AJF-urilor.

La nivelul județului Tulcea s-au înscris 12 echipe, care au fost împărțite în trei serii. Meciurile s-au disputat în sistem tur-retur în fiecare serie, pe parcursul a 6 etape. Cele șase câștigătoare ale seriilor s-au întâlnit duminică, 18 martie, în faza finală pe județ, unde s-a decis campioana județeană, care va reprezenta Tulcea în fazele regionale.

Meciurile au fost găzduite de stadionul Bididia din Tulcea.

La nivelul judetului Tulcea au fost inscrise 12 echipe, aceste fiind impartite in trei serii. S-a jucat tur-retur in fiecare serie, 6 etape. Castigatoarele seriilor s-au intalnit ieri, duminica, 17.03.2019, pe Stadionul Bididia din Tulcea, jucand in sistem “fiecare cu fiecare”.

Clasament final:
1.Sarichioi
2.Casimcea
3.Luncavița

Premierea a fost făcută de către președintele AJF, Petre Badea, și directorul AFIR Tulcea, Iacob Sorin Eusebio. Premiile au constat în cupă, diplome și medalii.

Cupa Satelor a fost lansată într-un eveniment găzduit de Muzeul Satului din București, pe 27 septembrie 2018, iar la prima ediție, 2018/2019. s-au înscris deja peste 10.000 de copii cu vârsta sub 13 ani din satele și comunele României.

Câștigătoarea Cupei Satelor, adică întreg lotul, alături de profesorul antrenor, vor însoți echipa națională a României în deplasarea din Norvegia contând pentru partida din preliminariile Euro 2020 (7 iunie 2019), vor participa la toate acțiunile lotului din acea săptămână și vor trăi alături de tricolori o experiență de neuitat!