Începută sâmbătă, 20 noiembrie, la Deva, etapa a X-a a Ligii I la futsal, a treia a returului, s-a încheiat marți, 23 noiembrie, odată cu finalul confruntării FK Odorheiu Secuiesc – Luceafărul Buzău, scor 3-2, rezultat în urma căruia gruparea harghiteană revine pe prima poziție a clasamentului.

Autobergamo Deva și Sportul Ciorăști s-au întâlnit așadar în uvertura rundei cu numărul zece. Trupa pregătită de Victor Acosta Garcia, singura fără înfrângere în actualul sezon, nu i-a dat vreo șansă formației oaspete. La capătul unui meci pe care l-a controlat în totalitate, Autobergamo Deva s-a impus cu scorul de 6-0 și a urcat provizoriu în fotoliul de lider.

Meci fără istoric și la Cluj, acolo unde CFR Timișoara s-a impus în confruntarea cu CFF Clujana cu scorul de 5-1. A fost a șasea victorie pentru trupa pregătită de Robert Lupu, care, în ciuda unui lot restrâns, face o figură frumoasă la primiul sezon în Liga I.

Epilogul etapei a X-a a fost găzduit de Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc. Un succes, scontat de mulți, ar fi readus echipa pregătită de Jakab Zoltan pe prima poziție a clasamentului. Cu foarte multe indisponibilități, echipa Luceafărul Buzău părea victimă sigură în fața echipei harghitene. Portarul Gică Dospinescu, accidentat la Tbilisi, la debutul pentru prima reprezentativă, a făcut deplasarea, a fost trecut pe foaia de joc, dar nu a evoluat niciun minut. Înlocuitorul său, Constamtin Chivulescu, a făcut însă o partidă mare. Intervențiile goalkeeper-ului buzoian i-au adus la disperare pe jucătorii de la FK Odorheiu Secuiesc.

După eșecul la scor de la Timișoara din etapa precedentă, 1-5 cu CFR, Jakab Zoltan a început partida cu „Linia a II-a”. Luceafărul Buzău a rezistat fără gol primit în prima jumătate a reprizei întâi. Cele două reușite ale gazdelor, semnate de Kerestély József (11) și Kedei Barna (17), au lăsat impresia că FK Odorheiu Secuiesc nu va avea probleme. În ultimul minut al primei reprize, Bogdan Neculăescu a înscris pentru Luceafărul Buzău, taxând o eroare în defensiva gazdelor, la pauză scorul fiind de 2-1 pentru gazde. La șase minute de la reluare, Gabriel Bobe restabilea egalitatea spre stupefacția gazdelor! Golul victoriei gazdelor a fost reușit de căpitanul Szécsi Barna, care a transformat o lovitură de la 10 metri.

„În ciuda greutăților întâmpinate – plecarea a trei jucători de la echipă, o întârziere de trei ore din cauza unui blocaj în trafic și lipsa a încă trei jucători – am reușit un meci senzațional liderului Ligii I. Deși am pierdut, jucătorii noștri au fost la înălțime, au arătat caracter. Mulțumesc tuturor pentru prestația extraordinară, dat în mod special antrenorului-jucător Radu Burciu pentru felul în care a pregătit meciul”, a spus, la final, Iulian Trăsnea, managerul echipei Luceafărul Buzău.

„Aveam nevoie de această victorie după înfrângerea de la Timișoara. Sincer, nu sunt mulțumit de joc. Am ratat mult, jucătorilor le-a lipsit concentrarea la finalizare. Sper să ne revenim cât mai repede. Nu vom juca în acest week-end, apoi vom evolua, în etapa intermediară, la Cluj, având astfel timp să pregătim derby-urile din ultimele două etape cu Autobergamo Deva – acasă și cu CS United Galați – în deplasare. Sperăm ca la meciul cu Deva să avem și suporterii alături de noi, pentru că suntem o echipă dependentă de suporteri”, a spus Jakab Zoltan.

FK Odorheiu Secuiesc – Luceafărul Buzău 3-2 (2-1),  Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Au marcat: Kerestély József (11), Kedei Barna (17), Szécsi Barna (32) / Bogdan Neculăescu (19), Gabriel Bobe (26)

Etapa a X-a:

Sâmbătă, 20 noiembrie
Autobergamo Deva
– Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști 6-0 (3-0)
CFF Clujana Cluj – CSF CFR 1933 Timișoara 1-5 (0-1)

Marți, 23 noiembrie
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Luceafărul Buzău 3-2 (2-1)

  • echipa CS United Galați stă în această etapă

Clasament: 1. Odorheiu Secuiesc 21p (9 meciuri); 2. Autobergamo 19p (7 meciuri); 3. CFR 1933 18p (9 meciuri); 4. United 13p (7 meciuri); 5. Luceafărul 6p (8 meciuri); 6. Sportul 6p (9 meciuri); 7. Clujana 3p (9 meciuri)

Etapa viitoare, a XI-a:

Sâmbătă, 27 noiembrie 
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – CS United Galați, ora 11:00
CSF CFR 1933 Timișoara – Autobergamo Deva , ora 13:00
Luceafarul Buzău – CFF Clujana Cluj, ora 16:00

  • echipa FK Odorheiu Secuiesc stă în această etapă

Articol de Adi Dobre