Echipa feminină de fotbal ACS Piroș Security Arad a încheiat sezonul regular al Ligii 1 feminin pe locul 7, performanță insuficientă pentru a repeta isprava din sezonul precedent, calificarea în play-off.

După un început ezitant de sezon, cu trei înfrângeri în primele patru runde, formația pregătită de profesorul Dan Cuedan și-a revenit. Din etapa a VII-a și până înaintea ultimei runde din sezonul regular, fetele de la ACS Piroș Security Arad s-au aflat în permanență pe loc de play-off.

În ultima etapă din sezonul regular, arădencele urmau să joace, pe teren propriu, cu CSM Alexandria, echipă deja calificată în play-off, și aveau nevoie de un rezultat de egalitate pentru a rămâne în grupul fruntaș al Ligii 1 feminin.

Obiectiv, Cupa României

ACS Piroș Security Arad a pierdut însă surprinzător duelul, scor 0-2, și au ratat, incredibil, calificarea în play-off. „Am scăpat prezența în play-off printre degete… Echipa a prins o zi mai slabă. Se mai întâmplă… Au fost însă și alte cauze, independente de echipa noastră, care au dus la această ratare”, a explicat Pavel Piroș, președintele grupării arădene, omul din ambiția căruia s-a născut această echipă.

Finanțatorul echipei ACS Piroș Security Arad spune că dezamăgirea pricinuită de eșecul din ultima etapă a sezonului regular persistă încă, atât la nivelul echipei, cât și la cel al staff-ului tehnic și administrativ.

„Pentru acest sezon ne-a mai rămas un obiectiv, Cupa României, unde vrem să mergem cât mai departe, să facem meciuri bune, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani. În sezonul trecut am ajuns în semifinale, unde am pierdut în fața echipei Olimpia Cluj, care avea să își adjudece trofeul. Sper, repet, să ajungem cât mai departe. În play-out nu vom avea probleme, nici dacă pierdem toate partidele până la final”, a spus Pavel Piroș.

Pavel Piroș: „Am făcut totul din plăcere”

Locul trei în Liga 1 feminin și semifinalistă a Cupei României, acestea sunt performanțele echipei arădene în sezonul trecut, cel mai bun din istorie. Eforturile, dar mai ales rezultatele fetelor de la ACS Piroș Security Arad nu par să îi impresioneze pe arădeni. „Puțină lume știe că primul meci oficial din istoria fotbalului românesc s-a disputat la Arad! Și mai puțini știu faptul că primul meci de fotbal între două echipe de fete în România s-a jucat la Arad! Păcat că nu ținem cont de istorie, de tradiție. Aradul nu mai are în prim-planul sportului românesc decât echipa de fotbal UTA, echipa de baschet și pe fetele de la ACS Piroș Security. Atât… Când am decis să formez această echipă am avut un motto: să aducem tinerii și tinerele la sport, pe stadioane, să facă mișcare. Am avut această inițiativă pentru că una dintre fetele mele iubea fotbalul și nu avea, ca multe alte fete din Arad, unde să joace fotbal. Am făcut totul din plăcere, fără să mă gândesc vreodată că vom ajunge să ne luptăm pentru Cupa României sau pentru prezența în play-off-ul Ligii 1 feminin”, a mărturisit Pavel Piroș.

În ciuda ratării calificării în play off-ul Ligii 1 feminin, Dan Cuedan, antrenorul echipei ACS Piroș Security Arad, se bucură în continuare de sprijinul lui Pavel Piroș. „Domnul Dan Cuedan e prietenul meu. Am făcut împreună o treabă extraordinară și la Șoimii Pâncota. E unul dintre cei mai stabili antrenori din fotbalul românesc. Exemplele Șoimii Pâncota și ACS Piroș Security sunt cele mai bune dovezi”, susține președintele grupării arădene.

Dan Cuedan: „Considerăm că suntem în continuare în obiectiv”

Profesorul Dan Cuedan mărturisește faptul că, după sezonul 2020-2021, la finalul căruia echipa a încheiat Liga I pe podium și a ajuns în careul de ași al Cupei României, așteptările pentru actuala stagiune erau mult mai mari: „În sezonul 2020-2021 am reușit să construim un lot competitiv. Voiam mai mult, dar din păcate, echipa nu a găsit sprijin din partea autorităților locale. Domnul Pavel Piroș a vrut să renunțe, dar, în cele din urmă a decis să continue activitatea în orice condiții. Ar fi fost păcat să renunțe. Pregătirea noului sezon a avut de suferit. Obiectivul, în aceste condiții, a fost din start evitarea retrogradării. Am pierdut opt titulare, aproape o echipă! Așa am debutat în noul sezon. În ciuda necazurilor, fetele au făcut meciuri bune. Am pierdut la mare luptă la Odorheiu Secuiesc, 2-3, un meci în care, cred, am avut un gol anulat fără motiv. Acel punct ar fi cântărit enorm la final, dar asta a fost să fie. Ușor, ușor ne-am revenit însă. Am reușit să aducem o jucătoare de mare valoare, pe egipteanca Sally Mansour. Apoi a urmat un adevărat tur de forță: am învins Fair Play (scor 4-1), Ladies Târgu Mureș (4-0), Universitatea Galați (6-0), CSȘ Târgoviște (5-0), Banat Girls (4-0)! Ne-am dus în 17 noiembrie să jucăm împotriva Politehnicii Timișoara în Cupa României. Am învins cu 2-0, un meci de referință în istoria clubului făcut de fete împotriva unei echipe valoroase, bine organizate, cu un antrenor foarte experimentat. Înaintea ultimei etape, dacă meciul dintre Vasas și Fair Play s-ar fi disputat, atunci eram deja în play-off. Vasas a pierdut la masa verde, iar în aceste condiții echipa noastră trebuia să nu piardă în ultima etapă. Confruntarea cu CSM Alexandria a fost acel gen de meci în care orice ai face mingea nu intră în poarta adversă. Deși echipa a jucat bine, am pierdut. Trecând peste dezamăgirea ratării calificării în play-off, considerăm că suntem în continuare în obiectiv. Dacă vom reuși în această iarnă să ne pregătim cum trebuie, să nu pierdem jucătoare, cred că putem juca din nou o semifinală de Cupa României”.

Campioane europene la „Street Football”!

Ca să arate că vor să ducă echipa cât mai departe în Cupa României, câteva jucătoare de la ACS Piroș Security Arad au fost prezente zilele trecute la campionatul european de „Street Football”, competiția s-a desfășurat în orașul olandez Utrecht.

Profitând de pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale de fete, patru fotbaliste de la AC Piroș Security Arad au reprezentat România la campionatul european de „Street Football”. Competiția s-a desfășurat în orașul olandez Utrecht, pe un sintetic de excelentă calitate, iar „tricolorele” și-au surclasat, pur și simplu, adversarele devenind campioane europene!

Lidia Șuveț, Mariana Voinea, Lidia Cauni, Adelina Ion au fost fotbalistele de la ACS Piroș Security Arad care au făcut parte din lotul româniei, alături de Nicoleta Deca (Heniu Prundu Bârgăului), Nicoleta Adam (Măgura Cisnădie), Diana Cosma și Vanessa Ibiș.

Lotul echipei ACS Piroș Security Arad – sezonul 2021-2022

Portar: Maha El-Dmerdash

Fundași: Lídia Cauni, Lidia Suveti, Adelina Ion, Andreea Tomescu, Bianka Granados, Gianina Stanoiev

Mijlocași: Andreea Balas, Emanuela Jula, Carla Kugler, Estera Prunar, Elisa Bozian

Atacanți: Melisa Olariu, Sally Mansour, Andrada Vanu, Andrada Jarnea, Mariana Voinea

Pavel Piroș – președinte

Tanasoglu Nicu – vicepreședinte

Ilea Liviu – director sportiv

Cuedan Dan – antrenor principal

Mitu Dumitru – antrenor U16

Stana Sorin – maseur

Din lotul prezentat mai sus nu mai fac parte directorul sportiv Liviu Ilea și jucătoarea Suveți Lidia, care s-a transferat în Italia, la Vicenza, echipă din Serie C. „Eu sunt un om de cuvânt. Le-am spus fetelor că, deși vrem să păstrăm echipa actuală, nu mă voi opune atunci când vor avea o ofertă mai bună decât a noastră. Lidia Suveți și-a găsit un contract bun în Italia și, pentru că am promis, am lăsat-o să plece”, a spus Pavel Piroș.