Școala Federală de Antrenori a organizat Modulul 2 din cadrul licenței UEFA A în perioada 7-9 martie. Tema acestui modul a fost „Faza defensivă & tranziția defensivă”, iar pe parcursul celor trei zile, aspectele teoretice au fost îmbinate cu cele practice.

Fiind unul dintre modulele de interes pentru acumularea, îmbunătățirea și consolidarea noțiunilor de bază, dar și a celor de specialitate, a fost predată partea teoretică necesară fazei defensive (noțiuni de tactică individuală și colectivă defensivă, antrenarea compartimentului de 4 fundași etc.) și tranziției defensive (contexte tactice, spațiale etc.), iar pe parcursul fiecărei zile conceptele au fost exemplificate și lucrate practic pe teren.

Modalitatea de predare este interactivă și implică instrumente care să susțină această activitate: informația este prezentată cu ajutorul animațiilor video, secvențelor reprezentative din diferite meciuri jucate în campionatul românesc sau în ligile europene, dar și prin desene, scheme și grafice.

Din dorința de a perfecționa continuu cunoștințele necesare, fiecare modul integrează noi concepte, repere și exemple pentru carierele de antrenori ale cursanților noștri. Totul se realizează conform standardelor impuse prin Convenția UEFA a Antrenorilor din 2020, iar feedback-ul primit pe parcurs ne confirmă că procesul educațional început se îndreaptă în direcția potrivită. Apreciem dorința de învățare, deschiderea și implicarea activăa cursanților, dar și întrebările adresate sau situațiile din teren descrise în vederea căutării de răspunsuri.

De fiecare dată, îi încurajăm pe ei să găsească soluții individuale sau de grup, îi determinăm să analizeze și să ia cele mai potrivite decizii. Un lucru este cert, de la modul la modul, se observă îmbunătățiri, fapt care ne determină să investim continuu în calitatea procesului” a menționat Lucian Burchel, directorul Școlii Federale de Antrenori.

Prin Strategia Tehnică a Federației Române de Fotbal, formarea antrenorilor noștri la standarde europene este un reper important.