Echipa de fotbal ACS Fotbal Feminin Baia Mare s-a numărat și în acest sezon printre protagonistele Ligii 1 feminin. Formația maramureșeană a încheiat sezonul regular pe locul 8 și va continua în play-out, unde va porni de pe poziția secundă.

Oficialii echipei ACS Fotbal Feminin Baia Mare și-au propus ca acest sezon să fie încălzirea pentru următorul, sezon în care maramureșencele să atace play-off-ul. Pentru a atinge îndrăznețul obiectiv, ACS Fotbal Feminin Baia Mare încearcă să se reorganizeze, mizând pe atragerea sponsorilor care să susțină eforturile echipei.

Au fost efectuate modificari în structura administrativ-managerială, astfel noua componență a Consiliului Director este următoarea: Săsaran Cristian Vasile – președinte al clubului; Pop Daniel, Bujor Daniel, Boloș Călin și Popa Marcel – vicepreședinți. Din punct de vedere al responsabilităților, Pop Daniel va ocupa funcția de director sportiv. Primul președinte al clubului, Ianoș Florin, a fost numit președinte onorific”, a ținut să precizeze Marcel Popa, președintele executiv al echipei ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

Cristian Vasile Săsăran: „Vom ataca zona de play-off”

La rândul său, noul președinte al clubului maramureșean, Cristian Vasile Săsăran, a spus: „Am preluat funcția de președinte al clubului din Baia Mare într-un moment foarte greu. Împreună cu autoritățile locale și cu sprijinul Consiliului Județean Maramureş vom ajuta această echipă să se salveze de la retrogradare în acest sezon. De asemenea, vom atrage mai multe firme din domeniul privat alături de care, din sezonul viitor, vom ataca zona de play-off. Baia Mare merită o echipă de top în fotbalul feminin din România”.

Octavian Dragomir: „Adaptăm antrenamentele la aceste conditii grele”

Pentru a arăta că sunt puse pe fapte mari, fetele de la ACS Fotbal Feminin Baia Mare au demarat pregătirile sezonului de primăvară pe 17 ianuarie. „Antrenamentele se desfășoară pe plan local, pregătirea fizică fiind principalul factor vizat în această perioadă. Aici vorbim de pregătire fizică generală și specifică la sala de forță și de dezvoltarea rezistenței în aer liber în condiții de iarnă autentică. Pentru această pregatire adecvată un rol important o au preparatorul nostru fizic, profesorul Dragoș Dana, și colaboratorul nostru, personal-trainer-ul Șerban Marius, persoane alături de care am reușit să implementăm un bun program de pregatire. Partea tehnico-tactică o vizăm mai mult în jocurile de pregătire programate, dat fiind faptul că terenurile de antrenament sunt impracticabile din pricina depunerii unui strat consistent de zapadă, aproximativ 40 centimetri, lucru care afectează pregătirea și, în plus, ne-a obligat să adaptăm antrenamentele la aceste conditii grele”, a mărturisit Octavian Dragomir, antrenorul principal al echipei ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

„Un exemplu îl reprezintă Dariana Indrei”

Noutățile din lotul echipei ACS Fotbal Feminin Baia Mare le reprezintă revenirea Lorenei Pop (născută în 2004) după o absență de 3 ani, dar și promovarea unor junioare, Puja Lorena (2007) și Drule Patrisia(2005). Sunt vizate și alte fete, avand în vedere participarea în Liga a 3-a a echipei-satelit a clubului și activitatea echipelor de junioare U17 și U15, care participă în Campionatele Naționale. Clubul din Baia Mare se numără printre puținele din țară care participă și în campionatele de junioare U13 și U11. „Numărul mare de echipe presupune o muncă extraordinară, un număr adecvat de antrenori – avem antrenori și în parteneriat. De asemenea dorim să păstrăm în cadrul clubului fetele crescute de noi. Un exemplu îl reprezintă Dariana Indrei, o jucătoare extraordinară, un om extraordinar. Pentru noi important este să reușim să punem la punct baza piramidală. În vară am promovat 13 jucătoare la prima echipă! Am jucat cu fete născute în 2004, 2005, aceasta fiind și explicația rezultatelor și a meciurilor mai puțin spectaculoase”, punctează Marcel Popa.

Octavian Dragomir: „Obiectivul poate fi realizat”

Activitatea se desfășoară din pasiune și, tocmai din acest motiv, este de multe ori îngreunată de faptul că pentru toate persoanele din cadrul clubului fotbalul reprezintă o activitate conexă, fiecare membru având alte activități de bază. Fetele sunt și ele eleve, studente sau sunt angajate, lucru ce afectează de multe ori prezența la pregătire. În aceste condiții sperăm să putem să menținem lotul în această formulă și dorim ca și conducerea clubului să facă tot ce este posibil pentru a realiza acest lucru. Dacă fiecare își va întelege rolul în acest mecanism, atunci cred cu tărie că obiectivul menținerii în prima ligă poate fi realizat”, susține profesorul Octavian Dragomir.

„Le mulțumim fanilor și îi așteptăm în continuare alături de fete”

Pentru acest sezon, ideal ar fi, am mai spus, să ne menținem locul în Liga 1. Am traversat și traversăm încă în continuare, cu toții, o perioadă foarte dificilă din pricina pandemiei. Avem o echipă tânără. E greu să aduci jucătoare cu nume, cu experiență. Lupta pentru evitarea retrogradării va fi foarte grea”, a mai spus Marcel Popa.

Și în acest sezon, fetele de la ACS Fotbal Feminin Baia Mare s-au bucurat de încurajările fanilor fotbalului din Baia Mare, în principal al galeriei echipei de fotbal a băieților! „Le mulțumim și îi așteptăm în continuare alături de fete, pentru că prezența lor înseamnă foarte mult”, a încheiat Marcel Popa.

ACS Fotbal Feminin Baia Mare

Lot 2021-22 (nume, prenume / anul nașterii / postul pe care evoluează)

SZOKE-NAGY KRISZTINA GABRIELLA / 1997 / PORTAR (al doilea căpitan al echipei)
HAIM KRISZTA 2001 / PORTAR
ARDELEAN PATRICIA 2006 / PORTAR
INDREI DARIANA PERSIDA / 1998 / MIJLOCAȘ CENTRAL (căpitanul echipei)
BUFTEA DANIELA ALEXANDRA / 1999 / MIJLOCAȘ CENTRAL
DANELIUC CAMELIA GEORGIANA / 2001 / FUNDAȘ CENTRAL
DESMEREAN LAURA / 1997 / MIJLOCAȘ CENTRAL
OLAR LARISA DENISA / 2002 / FUNDAȘ LATERAL
GAVRIȘ PAULA MIHAELA / 2003 / MIJLOCAȘ LATERAL
ȚIȚU GABRIELA MARIA / 2003 / FUNDAȘ SAU MIJLOCAȘ LATERAL
TARAU PAULA CAMELIA / 2004 / FUNDAȘ SAU MIJLOCAȘ LATERAL
SUT DENISA / 2004 / MIJLOCAȘ CENTRAL
MARITA GEORGIANA / 2004 / ATACANT
INDRECAN ANDREEA / 2002 / ATACANT
DRAGOS RALUCA / 2002 / ATACANT
COTOS MARINELA / 2002 / MIJLOCAȘ LATERAL
LAZAR BIANCA / 2005 / ATACANT
SZALAY DARIANA / 2006 / MIJLOCAȘ CENTRAL
BUTUZA DIANA / 2002 / FUNDAȘ CENTRAL SAU LATERAL

Noutăți 2022 (promovate din pepiniera proprie):

PUJA LORENA / 2007 / PORTAR
POP LORENA / 2004 / MIJLOCAȘ LATERAL
DRULE PATRISIA / 2005 / MIJLOCAȘ LATERAL

Staff-ul tehnic al echipei:

– profesor OCTAVIAN DRAGOMIR – Antrenor principal
– INDREI DARIANA – Antrenor secund și antrenor U15, U13
– SZOKE-NAGY KRISZTINA GABRIELLA – Antrenori cu portarii
– BUTUZA STEFAN – Antrenor echipa satelit (Liga a 3-a) și U17
– profesor DRAGOȘ DANA – Preparator fizic
– CODREA BOGDAN – Antrenor U11 – parteneriat
– profesor SEMENIUC VLADIMIR – Antrenor U11 – parteneriat