VIDEO | România, învinsă dramatic de Serbia în semifinala eEURO 2020

Naționala de e-fotbal a României a ajuns până în semifinalele eEURO 2020, turneu final desfășurat online în PES 2020. Duelul cu Serbia a fost decis în ultimele două faze ale jocului trei.

Ce parcurs pentru România la prima ediție a e-Campionatului European! A obținut calificarea de pe primul loc în grupa preliminară, a avut nevoie de victorii cu Bosnia-Herțegovina și Germania în prima zi de turneu, și le-a obținut!, și s-a oprit în semifinale, după ce a trecut și de Țările de Jos.

Serbia a fost adversarul care i-a eliminat pe tricolorii Adrian Urmă și Cristian Radu. Dramatic. După 1-1 la meciuri, în decisiv totul s-a jucat la ultimele două faze. La scorul de 2-2, sârbii au înscris, iar apoi România a nimerit bara ratând șansa de a trimite semifinala în prelungiri.

Turneul a fost câștigat de naționala Italiei, care a depășit-o pe Serbia cu 3 victorii și un eșec.

UPDATE | Semifinale: România – Serbia
Meciul 1: Cristian Radu v Stefan Slavković 2-1
Meciul 2: Adrian Urmă v Marko Roksić 2-4
Meciul decisiv: Adrian Urmă v Marko Roksić 2-3

UPDATE | Sfert de finală: România – Țările de Jos
Meciul 1: Cristian Radu v Eldridge O’Niel 1-2
Meciul 2: Adrian Urmă v Yos Sonneveld 5-4 (după prelungiri)
Meciul decisiv: Adrian Urmă v Yos Sonneveld 3-2

Sâmbătă, în prima zi de competiție, dedicată grupelor, jucătorii noști, Adrian Urmă și Cristian Radu, au pierdut în fața Spaniei (2-2, 3-4) și s-au văzut obligați să învingă în următoarele două jocuri.

Au câștigat clar în fața Bosniei-Herțegovina (3-1, 5-1) și au obținut dreptul de a juca în fața Germaniei cu calificarea pe masă. Cristian Radu și-a câștigat disputa cu 2-1, însă nemții au revenit în partida a doua, în care Mike Linden l-a depășit cu același scor pe Adrian Urmă. A urmat decisivul dintre cei doi. Tricolorul a marcat golul de aur la chiar prima fază a jocului și a obținut calificarea în ”sferturi”.

În următoarea rundă, programată duminică, de la ora 12:00, România va juca împotriva Țărilor de Jos. Batavii s-au calificat după ce au învins Croația, 3-2, și Muntenegru, 2-1.

Sferturile de finală eEURO 2020

România – Țările de Jos 2-1
Spania – Serbia 1-2
Italia – Israel 2-0
Franța – Croația 2-0

Semifinalele încep la ora 17:00, iar finala este programată la ora 19:15. Se califică mai departe echipa care câștigă două din trei meciuri. Finala se va disputa în sistem cel mai bun din 5 meciuri.

Cine sunt tricolorii noștri

Adrian Urmă (Iași), 23 de ani, jucător profesionist de PES din 2017. Sub contract cu AC Milan pe care o va reprezenta în eSerie A. Locul 1 în România în calificările pentru formarea echipei naționale de e-fotbal pe PES.

Cristian Radu (București), 31 de ani. Joacă e-sports de 20 de ani. Locul 2 în Româniaa în calificările pentru formarea echipei naționale de e-fotbal pe PES.

Cine sunt adversarii din ”sferturi”

Eldridge O’Niel (Amsterdam) – jucător profesionist de PES aflat sub contract cu Manchester United.

Yos Sonneveld (Nijkerk) – jucător profesionist de PES aflat sub contract cu Celtic. Campion în Olanda în 2017.