Pentru prima dată în istorie, Bucureștiul este unul dintre cele 12 orașe-gazdă ale campionatului de fotbal UEFA EURO 2020.

Aproape 1000 de voluntari vor fi sufletul evenimentelor organizate în București în luna iunie 2020, pe Arena Națională, unde zeci de mii de suporteri vor veni să trăiască experiența fotbalului european.

Înscrierile în programul de voluntari pentru organizarea UEFA EURO 2020 au început oficial la finalul lunii mai în toate cele 12 țări organizatoare. La completarea formularului de înscriere, fiecare voluntar poate opta pentru trei roluri specifice, în ordinea preferințelor, urmând ca, ulterior, să fie invitat la interviu pentru selecția finală.

În funcție de abilitățile și interesele lor, voluntarii pot alege din 24 de domenii pe cel în care cred că își vor desfășura cel mai bine activitatea și în care doresc să câștige experiență cu ocazia evenimentelor din 2020. Apoi, în urma procesului de selecție, fiecărui voluntar îi va fi oferit un rol, în funcție de opțiunile selectate în formularul de înscriere și de experiența de la interviul de selecție.

După ce am lucrat cu sute de voluntari din programul ‘Team behind the team’ al Federației Române de Fotbal,  pot spune că această ocazie va fi o experiență deosebită pentru a obține abilități în domeniul sportului, evenimentelor și al fotbalului, în special. Celor care sunt dornici să învețe de la profesioniști în diferite domenii, pot să le recomand doar să aplice. Mulți încep ca voluntari, dar prin experiența acumulată își pot găsi drumul profesional”, declară Diana Pirciu, Volunteer Manager UEFA EURO 2020

„Voluntariatul a reprezentat întotdeauna pentru mine o modalitate de învățare și dobândire de noi abilități, iar atunci când am aflat că și în țara noastră se va organiza EURO 2020, mi-am spus că nu pot rata ocazia de a mă implica. Diversitatea departamentelor în care putem activa ca voluntari, dar și multitudinea de oameni cu care vom intra în contact, fac din implicarea în acest eveniment o ocazie unică de dezvoltare pe plan profesional. Așadar, dacă ești pasionat de sport, de învățare prin implicare sau pur și simplu ești în căutarea unei super experiențe de o vară, locul tău este alături de noi”, spune Sara Șolot, Voluntar UEFA EURO 2020

Procesul de completare a formularului de înscriere în programul de voluntari pentru UEFA EURO 2020 se derulează până în luna octombrie 2019 și va merge în paralel cu interviurile de selecție, urmând ca până la finalul anului echipa de voluntari să fie completă.

Mai multe detalii despre programul de voluntariat pentru UEFA EURO 2020, descrierile tuturor departamentelor pentru voluntari, cât și formularul de înscriere în program, se regăsesc AICI. 

UEFA EURO 2020 nu este doar cel mai mare și important eveniment sportiv pe care România l-a găzduit vreodată în istoria sa, ci reprezintă o unică oportunitate de a participa la dezvoltarea culturii voluntariatului în fotbal.