• 4 zile de webinarii, 13 invitați, 18 seminarii online, 120 de participanți din România, Republica Moldova, Anglia, Spania, Franța, Kârgâzstan, India, Belarus și Rusia, dintre care 25% au fost femei

  • 97% dintre participanți au fost foarte satisfăcuți de informațiile noi primite în cadrul sesiunilor live și au considerat foarte bună claritatea discursului speakerilor și interacțiunea acestora cu participanții

Așa se încheie ediția de anul acesta a Youth Council. O ediție 100% digitală, cu număr record de participanți și feedback pozitiv din partea participanților și speakerilor.

Din 2017, Federația Română de Fotbal, împreună cu Fundația Friedrich Naumann, organizează programul Youth Council, dedicat tinerilor dornici să se implice activ în dezvoltarea comunității sportive din România.

„Le mulțumim tuturor participanților pentru o ediție record a programului Youth Council. Feedbackul pozitiv, implicarea pe care am văzut-o din partea tuturor și dorința de a participa activ la dezvoltarea fotbalului românesc ne demonstrează încă o dată că programele educaționale sunt baza viitorului sportului. E de datoria noastră să ne folosim de experiența pe care o avem pentru a forma viitorii lideri din industria sportivă”, a spus  Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Lista invitaților de anul acesta a cuprins profesioniști și personalități reprezentative din sport: Răzvan Burleanu, președinte FRF,  Oleksandr Kucheriavyi, National Associations Business Development în cadrul UEFA, Diana Pirciu, manager voluntari UEFA EURO 2020, Vlad Munteanu, manager operațional al loturilor naționale ale României, Chris Scott, Head of Corporate Communications – London Sport, Xavi Bove, consultant marketing sportiv în fotbalul feminin, Iulian Cârciumaru, fondator 7card, Adrian Stângaciu, manager departament juridic FRF, Andrei Angelescu, membru al echipei de management al voluntarilor UEFA EURO 2020, Alexandru Cândea, manager departament evenimente FRF și Radu Delicote, Senior Strategist, Smartlink Communications.

În plus, participanții de anul acesta au avut surpriza de a sta de vorbă cu doi foști internaționali români: Adrian Mutu, golgeterul all-time al naționalei, la egalitate cu Gheorghe Hagi, și actual selecționer U21, și Lucian Sănmărtean, manager sportiv al loturilor de juniori. Cei doi au răspuns întrebărilor participanților și au încheiat cu unele dintre principalele lecții pe care le-au învățat în carierele lor.

Adrian Mutu: „În tot ceea ce facem este foarte importantă echipa cu care lucrăm. Este un lucru pe care l-am învățat în cariera mea de jucător de la antrenorii mei. Întreg staff-ul trebuie să fie motivat și responsabilizat odată cu antrenorul principal, suntem împreună atât la victorii, cât și în momentele mai puțin fericite”.

Lucian Sănmărtean: „Momentele dificile sunt cele care te șlefuiesc ca fotbalist. Dacă nu existau aceste momente de cumpănă, nu cred că aș fi putut să-mi dau seama unde am de lucrat mai mult, cum îmi pot stăpâni mai bine emoțiile, ce trebuie să mai discut cu antrenorii. Momentele dificile sunt cele care m-au învățat cel mai bine ce trebuie să fac în carieră”.