Timp de 3 zile, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, 20 de tineri au participat la un proiect de leadership în sport, construit în jurul fotbalului, al comunității și al business-ului.

Cu tematica Returning to football, ediția din acest an a conținut sesiuni despre ecosistemul fotbalistic european, rolurile administrative din fotbal, relația cu suporterii, importanța datelor & insight-urilor și dinamicile comerciale din sportul european. De asemenea, participanții au lucrat în echipe pentru a răspunde unei provocări lansate de organizatori.

Printre speakerii ediției s-au numărat Diana Pirciu, Nicoleta Coșoreanu, Lena Gustafsson Wiberg, Cosmin Găbrian, Vlad Munteanu, Emma Bârsan și Daniel Petcu, iar serile au fost dedicate jocurilor pe teren, acolo unde ni s-a alăturat fostul internațional Marius Niculae.

O nouă ediție a Youth Council va avea loc în toamna anului 2022 iar detaliile vor fi comunicate pe pagina Academiei Naționale de Fotbal.

Lansat în 2017, Youth Council își propune să devină unul dintre cele mai importante programe de leadership sportiv pentru tineri din Europa. Misiunea programului este de a se implica activ în educația profesioniștilor din fotbal cu scopul de a forma o comunitate de lideri care produc schimbări pozitive în sportul românesc.

În cele șase ediții, aproape 400 de participanți au interacționat cu personalități din lumea sportului și au contribuit la dezvoltarea comunității sportive prin idei și proiecte de echipă, iar peste 15 dintre aceștia au ajuns în echipa Federației Române de Fotbal.