Un nou workshop la care au participat tineri antrenori din Letonia, Suedia, Danemarca și România a avut loc la Riga în cadrul proiectului european Game Changers care folosește sportul ca instrument de transformare socială și promovează implicarea copiilor într-un mediu fotablistic egal și incluziv.

Scopul workshopului a fost de a stabili ultimele detalii din cadrul metodologiei Game Changers, înaintea ca ea să fie implementată de federațiile partenere. În următoarele luni, copii și tineri cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani vor lucra alături de federații și antrenori pentru a dezvolta activități pe temele proiectului în țările lor.

Federația Română de Fotbal s-a alăturat anul trecut acestui proiect finanțat de Comisia Europeană, din care fac parte și federațiile de fotbal din Suedia, Letonia și Danemarca.

Game Changers își propune să educe copiii și tinerii cu privire la importanța drepturilor și îndatoririlor lor ca cetățeni în societate. Acest lucru crește gradul de conștientizare cu privire la o gamă largă de probleme sociale. Scopul este urmărit prin implicarea acestora în procese participative de construire a comunității.

Inițiativa își propune să strângă informații cu privire la diferite probleme sociale de la copiii cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani din diferite zone geografice și medii etnice. Jocul de fotbal este folosit ca limbaj universal pentru împărtășirea cunoștințelor. În plus, va fi cheia inițierii unor procese virtuoase de conștientizare și luare a deciziilor.