Naționala feminină a încheiat primul stagiu de pregătire a preliminariilor din această toamnă cu un joc amical împotriva Slovaciei. Deși au deschis scorul încă din minutul 5, prin Laura Rus, tricolorele au pierdut cu 3-1 partida de verificare!

Selecționerul Cristian Dulca a profitat de acest joc amical pentru a vedea în teren majoritatea jucătoarelor convocate, inclusiv Mădălina Tătar, care a debutat la prima reprezentativă în ultimele 10 minute ale jocului, când a înlocuit-o pe Nicoleta Deca.

Urmează o perioadă de vacanță, apoi ne revedem în august cu ultimul cantonament de pregătire înaintea debutului în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2023, găzduită de Australia și Noua Zeelandă. #HaiRomania

SLOVACIA – ROMÂNIA 3-1
Au marcat: Hmirova (30, 35-pen), Surnovska (41) / Rus (5)

Slovacia: 1. Lucia El-Dahaibiova – 2. Laura Zemberyova, 6. Valentina Susolova, 9. Kristina Panakova, 10. Lucia Ondrusova, 11. Patricia Hmirova, 13. Kristina Kosikova, 16. Diana Bartovicova, 19. Jana Vojtekova, 20. Andrea Horvathova, 21. Martina Surnovska. Selecționer: Peter Kopun.

România: 1. Andreea Părăluță (60′ Camelia Ceasar) – 5. Melinda Nagy, 6. Maria Ficzay, 18. Cosmina Dușa (46′ Claudia Bistrian), 19. Adina Giurgiu – 4. Ioana Bortan, 16. Bianca Sandu (46′ Ana Vlădulescu) –  20. Cristina Carp (80′ Ioana Bălăceanu), 17. Nicoleta Deca (80′ Mădălina Tatar), 11. Mara Bâtea (72′ Bianca Ienovan) – 9. Laura Rus (72′ Carmen Marcu). Selecționer: Cristian Dulca.

Rezerve: 23. Boandă –  3. Bratu, 14. Herczeg, 15. Mirea, 22. Ambruș

Meciul dintre Slovacia și România va fi condus de o brigadă de arbitri din Cehia. La centru se va afla Lucie Sulcova, care va fi ajutată la cele două tușe de Nikola Safrankova și Zuzana Spindlerova. Al patrulea oficial va fi Maria Krcova din Slovacia.

🕛 09:00

Bună dimineața tuturor! Ne pregătim de meci, de la ora locală 17:00 (18:00 ora României) naționala feminină va înfrunta reprezentativa Slovaciei! Iată ce spune selecționerul Cristi Dulca la finalul stagiului de pregătire al tricolorelor!

“În ciuda faptului că ne-am aflat la final de sezon, jucătoarele au răspuns pozitiv la convocare și au fost determinate pe toată durata cantonamentului. Am fost încântat de atitudinea lor din această săptămână și am încredere că vor aplica la meciul cu Slovacia ceea ce am exersat la antrenamente.

În cele cinci zile petrecute la Mogoșoaia am efectuat câte unul sau două antrenamente pe zi, plus un meci între două echipe formate din jucătoarele din lot. Am realizat acest stagiu de pregătire în perspectiva preliminariilor pentru Campionatul Mondial care vor debuta în toamnă, observând totodată și jucătoarele noi, precum Mădălina Tătar, Melinda Nagy, Adina Giurgiu, Camelia Ceasar, Beata Ambrus și Claudia Bistrian”, a declarat selecționerul Cristi Dulca.

📅 13 iunie

🕛 18:30

Tricolorele au avut programat în această seară antrenamentul oficial dinaintea meciului amical cu Slovacia de luni! Antrenamentul a început cu activare musculară și încălzire cu mingea, după care jucătoarele au efectuat câteva exerciții de reactivitate. Pe final, fetele au fost împărțite în două echipe și au jucat un joc cu obiective tactice, exersând totodată fazele fixe din punct de vdere ofensiv și defensiv.

 

🕛 12:30

Înainte de masa de prânz, tricolorele au ieșit la o scurtă plimbare pe marginea lacului din apropierea hotelului!

 

🕛 11:00

A mai rămas doar o zi până la amicalul cu Slovacia! Până atunci, să ne amintim ce s-a întâmplat la ultima întâlnire a tricolorelor cu adversarele de luni! Partida s-a disputat în ianuarie 2017, în cadrul unui stagiu de pregătire în Spania, la la San Pedro del Pinatar. Condusă atunci de Mirel Albon, naționala feminină a României s-a impus grație golurilor marcate de Florentina Olar (34′) și Cristina Carp (87′).

Șapte dintre jucătoarele convocate de selecționerul Cristi Dulca pentru această acțiune au evoluat în acel meci amical cu Slovacia: Andreea Părăluță, Maria Ficzay, Melinda Nagy, Ioana Bortan, Adina Giurgiu, Mara Bâtea și Cristina Carp.

Autoarea golului de 2-0 în confruntarea din 2017 cu Slovacia, Cristina Carp ne-a povestit cum a reușit să marcheze atunci și a făcut o scurtă caracterizare a adversarelor.

“În acel meci, eu am intrat pe teren prin minutul 60, era 1-0 pentru noi și jocul era foarte strâns, simțeam că puteau să ne dea gol. Îmi aduc aminte că am avut o pasă foarte bună și o preluare excelentă, am trecut printre fundașii centrali, am rămas singură cu portarul și am dat gol. A fost foarte important acel gol pentru că a mai luat din tensiune, nu mai era acea presiune să simți că poți să pierzi meciul, pentru că așa se simțea, era foarte intens.

Eu cred că va fi un meci greu și de data aceasta. Mie mi s-a părut atunci o echipă imprevizibilă. Ar putea oricând să facă o greșeală în apărare, dar totodată să te surprindă și să dea un gol sau să ajungă cumva într-o poziție periculoasă. Ele joacă mult pe contre, sunt poate puțin dezorganizate, de aceea spun că pot apărea surprize atât ofensiv, cât și defensiv.

Având în vedere că a fost un sezon super lung și au foarte multe meciuri, cred că este destul de mare oboseala în acest moment, dar nu contează. Mai avem un meci, ultimul din acest sezon. Eu cred că va fi bine având în vedere pregătirea pe care am făcut-o în această săptămână. Va fi oboseală, dar dacă te concentrezi cât mai mult și tragi cât de mult poți de tine, eu cred că va fi bine. Suntem o echipă organizată, avem puterea să înscriem, doar trebuie să fim toate concentrate. Știm ce avem de făcut!”, a declarat Cristina Carp.

📅 12 iunie

🕛 21:00

Jucătoarele naționalei feminine au avut timp de odihnă după-amiază, iar de la ora locală 18:00 au efectuat primul antrenament în Slovacia! Pregătirea a început cu o activare musculară și un exercițiu de pasare. A urmat apoi finalizarea la poartă, iar ultima parte a antrenamentului a fost dedicată uni joc în care tricolorele au avut anumite obiective din punct de vedere tactic ofensiv și defensiv. La revenirea la hotel, fetele și-au relaxat picioarele în piscină!

A fost o zi lungă, dar mâine revenim cu forțe proaspete! Iată câteva imagini de la antrenamentul din această seară!

🕛 10:30

Tricolorele și-au început ziua când încă era noapte! Plecarea spre Slovacia a fost programată dis-de-dimineață, la ora 06:00. Naționala feminină a călătorit cu avionul până în Viena, iar de aici a mers cu autocarul până la Senec, orașul unde va avea loc meciul amical cu Slovacia! Imediat după sosirea la hotel, tricolorele au servit micul dejun, după care s-au bucurat de priveliștea oferită de lacul imens din apropiere!

📅 11 iunie

🕛 18:00

Tricolorele au efectuat ultimul antrenament înaintea plecării în Slovacia, programată mâine dimineață, la ora 06:00! Antrenamentul din această seară a fost unul ușor, ținând cont că ieri jucătoarele au avut meci. Pregătirea a început cu o încălzire dinamică, după care tricolorele au făcut câteva pase.

Lotul a fost împărțit în trei grupe, iar jucatoarele au avut diferite jocuri distractive în echipă. La final, echipa cu cele mai multe puncte acumulate a fost echipa câștigătoare. Vezi în imaginile de mai jos despre cine este vorba!

🕛 12:00

Înainte de masa de prânz, tricolorele au participat la o activitate inedită alături de doamna psiholog Călina Iușan. Scopul acestei activități a fost de a coopera, de a lua decizii individuale și de grup. Atmosfera destinsă creată de doamna psiholog a contribuit la implicarea activă a tuturor jucătoarelor, exprimarea opiniei personale, argumentarea și oferirea de soluții în rezolvarea sarcinilor solicitate.

Fetele au fost încântate de ceea ce au aflat despre ele prin exercițiile efectuate, mai ales că experiența oferită de acestea are aplicabilitate în viața sportivă!

 

🕛 11:00

Jucătoare de bază la loturile de junioare, Mădălina Tătar (18 ani) a făcut pasul la echipa de senioare a României! Selecționerul Cristi Dulca a convocat-o în premieră la naționala feminină pe jucătoarea de la Benfica Lisabona cu ocazia acestui stagiu de pregătire.

Am stat de vorbă cu Mădălina, care ne-a povestit ce înseamnă pentru ea prezența la națională și care sunt impresiile după primele zile de antrenament. În plus, ne-a dezvăluit ce planuri are în fotbal în viitorul apropiat! 👀

🕛 08:30

Bună dimineața tuturor! Dăm startul zilei a cincea din cantonamentul tricolorelor! Ne apropiem cu pași repezi de amicalul cu Slovacia, care va avea loc luni, de la ora 18:00 (ora României). Viitoarele adversare ale naționalei feminine au câștigat ieri meciul amical disputat în compania reprezentativei statului Chile, scor 1-0. Unicul gol al victoriei a fost semnat de Patricia Hmírová.

Iată cum a arătat echipa de start a Slovaciei în meciul cu Chile: Patricia Chladekova, Laura Zemberyova, Alexandra Biroova, Valentina Susolova, Patricia Hmirova, Kristina Kosikova, Diana Mikolajova, Maria Mikolajova, Dominika Skorvankova, Jana Vojtekova, Martina Surnovska

Vezi golul marcat de Slovacia la minutul 50:35 din videoul de mai jos:

📅 10 iunie

🕛 18:00

A patra zi din cantonamentul naționalei feminine s-a încheiat cu un meci de 70 de minute între două echipe tricolore! 🇷🇴 A fost un joc spectaculos, cu multe goluri, în care jucătoarele au dat dovadă de ambiție și determinare! Ne mai despart doar patru zile de partida amicală cu Slovacia, dar cu siguranță fetele au mai păstrat goluri și pentru deplasarea de la Senec!

 

🕛 15:00

Ne pregătim de meci! Înaintea amicalului de luni cu Slovacia, tricolorele vor disputa un joc în care toate vor fi protagoniste! Lotul convocat de Cristi Dulca va fi împărțit în două echipe care se vor confrunta de la ora 18:00. Fiecare repriză va dura 35 de minute! Rămâneți aproape! 👀

🕛 10:30

Dăm startul zilei a patra din cantonament cu un interviu special! Adina Giurgiu a vorbit despre perioada deficilă pe care a traversat-o în ultimii doi ani din cauza unei accidentări, revenirea la naționala feminină și despre grupa de calificare a României la Campionatul Mondial din 2023! Mulțumim pentru inspirație, Adina! Ești o luptătoare! 💪

📅 9 iunie

🕛 18:00

Tricolorele au încheiat ziua de miercuri cu un nou antrenament! Jucătoarele au fost împărțite în două grupe. Una dintre grupe a exersat organizarea defensivă și construcția de la portar, iar cealaltă a lucrat organizarea ofensivă prin circuite de pasare cu finalizare! A fost o zi încărcată, dar ne încărcăm bateriile și mâine o luăm de la capăt! 💪

 

🕛 17:00

Am stat de vorbă cu Florin Bătrânu, noul antrenor secund al naționalei feminine! Fostul internațional s-a alăturat staff-ului condus de Cristi Dulca odată cu debutul stagiului de pregătire de la Mogoșoaia!

Florin Bătrânu și Cristi Dulca au fost coechipieri la echipa națională a României și la Honved Budapesta.

„Pentru mine, faptul că am ajuns în această postură de a face parte din stafful echipei naționale de fotbal feminin mă onorează și în același timp mă responsabilizează. E o mândrie și o satisfacție să pot ajuta din postura mea ca această echipă să își îndeplinească obiectivele, principalul fiind calificarea în premieră la un Campionat Mondial. E o plăcere să pot antrena aceste fete talentate și cu o poftă extraordinară de a obține rezultate care să facă cinste fotbalul romanesc!”, a declarat Florin Bătrânu.

🕛 11:00

Bună dimineața! Dăm startul unei noi zile în cantonamentul naționalei feminine de la Mogoșoaia! Tricolorele au început primul antrenament de astăzi cu o încălzire cu mingea, urmând apoi un joc de posesie! În ultima parte a antrenamentului, fetele au disputat un joc 10 vs 10, cu diferite teme! Pregătirea a fost una intensă, lăsăm imaginile să vorbească de la sine!

 

📅 8 iunie

🕛 17:30

După pauza de odihnă de după-amiază, tricolorele s-au întors la treabă! Au făcut activare și prevenție la sala de forță, iar apoi au mers pe teren! În prima parte a antrenamentului au efectuat încălzire cu mingea, pase, posesie, după care au finalizat cu un joc! Vă lăsăm o poză cu echipa învingătoare! 🔝

🕛 10:00

În același interval, atacantul Laura Rus a răspuns prezent la ”convocarea” sponsorului Penny. Fiți cu ochii pe rețelele noastre de socializare pentru a urmări campania Penny dedicată jucătorilor de echipă națională. Vă garantăm că rezultatul va fi unul spectaculos!🧐

 

🕛 09:00

În această dimineață, tricolorele au participat la o ședință foto inedită alături de sponsorul principal Head&Shoulders! Fetele s-au lăsat pe mâna profesioniștilor de make-up și hairstyle, însă nu vă putem dezvălui foarte multe. Nu le vedeți foarte des în această postură, așa că vă invităm să aruncați un ochi la imaginile de mai jos.

De asemenea, tricolorele au îmbrăcat astăzi pentru prima dată noul echipament al naționalei! Stay tuned! 😍

📅 7 iunie

🕛 18:00

Tricolorele au bifat primul antrenament din acest stagiu de pregătire! După alergare ușoară și exerciții de stretching, jucătoarele au fost împărțite în trei grupe pentru o miuță! 😁 Vezi mai jos cum a decurs ora de antrenament!

🕛 17:30

Am început activitatea din cantonament în sala de forță! 💪 Sub îndrumarea antrenorului secund Irina Giurgiu, fetele au exersat mișcări de mobilitate și au făcut exerciții pe bicicletă!

🕛 15:00

Tricolorele au sosit la Mogoșoaia, unde se vor antrena în perioada 7-11 iunie. Pe 12 iunie este programată plecarea în Slovacia, acolo unde vor juca un meci amical cu naționala țării gazdă două zile mai târziu.

Meciul dintre Slovacia și România se va disputa la Senec și va începe la ora locală 17:00.

România și Slovacia au mai disputat un amical în ianuarie 2017, la San Pedro del Pinatar (Spania), tricolorele impunându-se atunci cu scorul de 2-0. Golurile victoriei au fost marcate de Florentina Olar și Cristina Carp.

Lotul convocat de selecționerul Cristi Dulca pentru această acțiune:

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD/Spania), Camelia Ceasar (AS Roma/Italia), Lavinia Boandă (Haladás-Viktoria FC/Ungaria)

Fundași: Antonia Bratu (U.S. Sassuolo/Italia), Melinda Nagy (Diosgyori VTK/Ungaria), Claudia Bistrian (Fortuna Becicherecu Mic), Cosmina Dușa (Fortuna Becicherecu Mic), Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria), Adina Giurgiu (U.S. Sassuolo/Italia), Maria Ficzay (U Olimpia Cluj)

Mijlocași: Mădălina Tătar (Sport Futebol Damaiense/Portugalia), Ioana Bortan (U Olimpia Cluj), Andrea Herczeg (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Roxana Mirea (U Olimpia Cluj), Ioana Bălăceanu (U Olimpia Cluj), Beata Ambrus (Heniu Prundu Bârgăului), Nicoleta Deca (Fortuna Becicherecu Mic), Ana Vlădulescu (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc)

Atacanți: Cristina Carp (FC Lugano Femminile/Elveția), Carmen Marcu (U Olimpia Cluj), Mara Bâtea (U Olimpia Cluj), Laura Rus (Fortuna Becicherecu Mic), Bianca Ienovan (Fortuna Becicherecu Mic)

România, în grupă cu Italia, Elveția, Croația, Lituania și Moldova

Echipa națională feminină a României a fost repartizată în GRUPA G, unde se reîntâlnesc cu selecționatele ElvețieiCroației și Lituaniei, pe care le-au avut adversare și în preliminariile trecute, pentru WEURO 2022.

Grupa G este completată de Italia și Moldova, două naționale pe care selecționata feminină le-a întâlnit în campania precedentă pentru Campionatul Mondial din 2018!

La această ediție a calificărilor pentru Cupa Mondială din 2023 vor participa, în premieră, 51 de echipe! Acestea au fost împărțite în 9 grupe de calificare astfel: șase grupe a câte șase echipe și trei grupe a câte 5 echipe. Faza grupelor este programată să înceapă în septembrie 2021 și să se încheie un an mai târziu, în septembrie 2022.

Iată programul complet al Grupei G:

17 septembrie 2021: Italia – Moldova, Elveția – Lituania, ROMÂNIA – Croația
21 septembrie 2021: Moldova – Elveția, Croația – Italia, ROMÂNIA – Lituania

22 octombrie 2021: Italia – Croația, Elveția – ROMÂNIA
26 octombrie 2021: Lituania – Italia, Elveția – Croația

26 noiembrie 2021: Italia – Elveția, ROMÂNIA – Moldova, Croația – Lituania
30 noiembrie 2021: Croația – Moldova, Lituania – Elveția, ROMÂNIA – Italia

8 aprilie 2022: Moldova – Croația, ROMÂNIA – Elveția, Italia – Lituania
12 aprilie 2022: Elveția – Italia, Croația – ROMÂNIA, Moldova – Lituania

24 iunie 2022: Moldova – ROMÂNIA
28 iunie 2022: Lituania – Moldova

2 septembrie 2022: Lituania – ROMÂNIA, Croația – Elveția, Moldova – Italia
6 septembrie 2022: Italia – ROMÂNIA, Lituania – Croația, Elveția – Moldova