În perioada 17-26 februarie, naționala feminină U19 a României pregătește meciurile de calificare pentru Campionatul European, pe care le va disputa în Liga A contra Germaniei, Suediei și Ungariei.

Toamna trecută, naționala U19 a jucat pe teren propriu împotriva Slovaciei și Kazahstanului în Liga B și a obținut promovarea în prima ligă, cu o victorie și un egal. Aflate acum la prima acțiune din 2024, tricolorele vor merge în Bosnia și Herțegovina, unde vor juca două meciuri de pregătire contra țării gazdă.

Naționala U19 va evolua în Liga A din preliminariile pentru Campionatul European, unde a fost repartizată în grupă cu Germania, Suedia și Ungaria. Meciurile vor fi găzduite de Ungaria în perioada 31 martie – 9 aprilie 2024.

Înaintea deplasării din Bosnia și Herțegovina, într-un interviu pentru FRF.tv, selecționerul Massimo Pedrazzini, căpitanul Sonia Bumbar și vicecăpitanul Simona Sigheartău au prefațat următoarele luni, dar și ceea ce urmează pentru generația care să pregătește să facă pasul către echipa de senioare.

Programul meciurilor din Bosnia și Herțegovina:

  • Vineri, 23 februarie, ora 13:00 (ora României)
  • Duminică, 25 februarie, ora 13:00 (ora Romaniei)

Lotul convocat de Massimo Pedrazzini la această acțiune:

PortariReka Tanko (FK Csikszereda), Boglarka Balog (FK Csikszereda)

Fundași: Rebeca Neagu (Universitatea Cluj), Teodora Serbănuță (Fair Play București), Nicol Dincă Vuia (Banat Girls), Karina Bolboacă (PMFC Academy | Ungaria), Simona Sigheartău (Universitatea Cluj), Helga Varo (Universitatea Cluj)

Mijlocași: Isabela Lazăr (Universitatea Craiova), Sonia Bumbar (Universitatea Cluj), Clara Roșu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Ștefania Cășeriu (Watford | Anglia), Maria Cristea (Farul Constanța), Ioana Stancu (Farul Constanța), Anita Horvath (Vasas Femina), Jasmine Ouatu (World Class FC | SUA)

AtacanțiDenysa Pînzariu (CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud), Sophie Dobrincu (Indiana Elite FC | SUA), Anamaria Filip (U Olimpia Cluj), Shaira Pera (Politehnica Timișoara)