Duminică s-a desfășurat ultima etapă a sezonului din Liga 1 Feminin, în care Heniu Prundu Bârgăului și Piroș Security Arad s-au duelat de la distanță pentru titlul de vicecampioană.

Aflată la egalitate de puncte (39) cu Heniu Prundu Bârgăului, Piroș Security Arad a avut o misiune extrem de dificilă în ultima etapă, întâlnind-o pe campioana U Olimpia Cluj.

Clujencele au venit la Arad hotărâte să încheie sezonul cu o victorie și au reușit. Au câștigat cu 4-0, înregistrând astfel al 19-lea succes în actuala ediție a campionatului. Formația pregătită de Iulian Szekely a încheiat sezonul din Liga 1 neînvinsă, singurele puncte pierdute fiind la Galați, unde a terminat la egalitate cu Universitatea, scor 0-0, în a treia etapă a play-off-ului.

Heniu Prundu Bârgăului, vicecampioana României

Piroș Security Arad încheie sezonul pe ultima treaptă a podiumului, la trei puncte în spatele celor de Heniu Prundu Bârgăului, care s-a impus clar pe terenul Fortunei Becicherecu Mic în ultima etapă a campionatului, scor 7-3.

Bistrițencele au fost conduse cu 1-0 de Fortuna, dar au întors scorul în favoarea lor și au intrat în avantaj la pauză, 3-1. După revenirea de la vestiare, Heniu a mai punctat de două ori, ducând scorul la 5-1 în favoarea sa. Spectacolul a continuat la Becicherecu Mic, iar până la final fiecare echipă a mai punctat de câte două ori. S-a terminat 7-3 pentru Heniu Prundu Bârgăului, care devine astfel vicecampioana României la fotbal feminin pentru prima dată în istorie.

Piroș Security Arad vs U Olimpia Cluj

Piroș Security Arad și Universitatea Olimpia Cluj se vor întâlni din nou pe 2 iunie, în semifinalele Cupei României, de la ora 17:30.

Universitatea Alexandria, câștigătoarea play-out-ului

În play-out, Universitatea Alexandria și Fair Play București s-au luptat până în ultima etapă pentru primul loc în clasament. Cu două puncte avans, teleormănencele aveau totuși prima șansă de a încheia sezonul în calitate de lider.

Universitatea Alexandria a câștigat fără emoții ultima partidă a sezonului, scor 8-0 pe teren propriu împotriva celor de la Selena Constanța, ultima clasată. Grație acestui succes, teleormănencele termină play-out-ul în fruntea clasamentului, cu 33 de puncte. 

Universitatea Alexandria a avut un parcurs excelent în play-out, înregistrând 7 victorii, două remize și o singură înfrângere (scor 4-6, cu Fair Play, în etapa 3).

În cealaltă partidă a zilei, Banat Girls a învins-o cu 1-0 în deplasare pe Fair Play, oprind astfel seria de 4 victorii consecutive a bucureștencelor. Fair Play încheie pe locul 2 în play-out, cu 28 de puncte.

Carmen București (locul 5, 16 puncte) și Selena Constanța (locul 6, 8 puncte) vor retrograda în Liga 2 Feminin.

Rezultate:

Play-off

Fortuna Becicherecu Mic – ACS Heniu Prundu Bârgăului 3-7
Au marcat: Larisa Ienovan (13, 86), Laura Rus (64) / Alexandra Hornea (17), Mihaela Merlan (26), Diana Grecu (34), Mădălina Boroș (53, 77, 92), Andreea Laiu (60),


Piroș Security Arad – Universitatea Olimpia Cluj 0-4
Au marcat: Carolina Țabur (20, 42), Adina Borodi (45+2), Andreea Balaș (86 – autogol)
Cartonaș roșu: Denisa Marcea (Piroș Security Arad, min. 85)

Play-out

Universitatea Alexandria – ACS Selena ȘN Constanța 8-0
Au marcat: Andra Olaru (2), Alexandra Nica (7), Iulia Săvescu (9), Claudia Pană (10, 56), Andreea Diță (67, 79), Elena Frîncu (83)


AFC Fair Play București – Banat Girls 0-1
Au marcat: Adelina Ion (85)

Partidele Vasas Femina Odorhei – Universitatea Galați (play-off) și ACS Fotbal Feminin Baia Mare – Carmen București (play-out) nu s-au mai disputat.