Sursa foto: Diana Coltofean

Învinsă în ultimele trei etape din play-off, Fortuna Becicherecu Mic a reușit să pună capăt seriei de rezultate negative la Galați, unde s-a impus cu 1-0 în fața Universității.

Golul victoriei a fost marcat de Adina Rognean, în urma unui contraatac. Fortuna și-a creat numeroase ocazii de a marca și în repriza secundă, dar tabela a rămas neschimbată. Mai mult, timișorencele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri în minutul 90, după un fault în careu comis de Nadejda Petrovscaia asupra Biancăi Ienovan. Giorgiana Mateescu a executat de la punctul cu var, însă Roxana Pazargic a ghicit partea și a apărat.

Universitatea Galați rămâne în continuare fără victorie în play-off, având o remiză și șase înfrângeri în cele șapte etape disputate până acum. Fortuna Becicherecu Mic se află tot pe locul patru în clasament, dar s-a apropiat la trei puncte de Heniu Prundu Bârgăului și Piroș Security Arad.

În etapa opt din play-off-ul Ligii 1 Feminin, pe  FRF TV și pagina de facebook “Liga Feminină” va fi transmis în direct meciul dintre Piroș Security Arad și Heniu Prundu Bârgăului, echipe aflate în acest moment la egalitate de puncte. Confruntarea va avea loc pe 23 mai, de la ora 12:00.

Principalele momente ale etapei 7 din play-off/play-out:

  • După ce și-a adjudecat al zecelea titlu consecutiv de campioană a României, U Olimpia Cluj a obținut o nouă victorie categorică în fața celor de la Heniu Prundu Bârgăului, scor 6-1. Pentru clujence a fost al 17-lea succes în actualul sezon din Liga 1 Feminin.
  • În ciuda înfrângerii suferite, Heniu Prundu Bârgăului rămâne tot pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte (35) cu Piroș Security Arad.
  • Eliminată din Cupa României, Vasas Femina Odorhei s-a impus clar în disputa de pe teren propriu cu Piroș Security Arad, scor 4-0. Pe finalul primei reprize a meciului de la Odorheiu Secuiesc, Maha Sheata, portarul de la Piroș Security Arad, s-a accidentat la piciorul drept și a părăsit terenul pe targă.
  • Fundașul Denisa Marcea i-a luat locul egiptencei în poartă, iar primul gol încasat a fost dintr-un penalty executat de Krisztina Beno în minutul 45. În repriza secundă, Krisztina Beno a bifat dubla, iar celelalte două goluri ale harghitencelor au fost semnate de Rita Mitri și Ana Vlădulescu.
  • Grație victoriei, Vasas Femina Odorhei a acumulat 30 de puncte, dar rămâne tot pe locul 5 în clasament, la două puncte în spatele celor de la Fortuna Becicherecu Mic.
  • În play-out, Universitatea Alexandria a obținut a patra victorie la rând, după un meci spectaculos în compania celor de la Banat Girls. Teleormănencele s-au impus cu 4-3 și se mențin pe primul loc în clasament, cu 26 de puncte.
  • Fair Play București a câștigat duelul de pe teren propriu cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare, scor 1-0, și își păstrează locul 2 în clasament, cu 24 de puncte. Unicul gol al meciului a fost înscris de Carolina Solonca, din penalty, în minutul 87.
  • Selena Constanța a reușit a doua victorie în play-out, scor 2-0 pe teren propriu împotriva echipei Carmen București, care a ajuns la a cincea înfrângere consecutivă în campionat.

Rezultatele etapei 7:

Play-off

Universitatea Galați – Fortuna Becicherecu Mic 0-1
A marcat: Adina Rognean (19)

Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Piroș Security Arad 4-0
Au marcat: Krisztina Beno (45 – penalty, 79), Rita Mitri (47), Ana Vlădulescu (82)

ACS Heniu Prundu Bârgăului – Universitatea Olimpia Cluj 1-6
Au marcat: Mădălina Boroș (35) / Cristina Cerescu (15), Mihaela Ciolacu (45), Maria Ficzay (67), Carolina Țabur (72), Teodora Pînzariu (81), Carmen Marcu (88)

Play-out

Banat Girls – CS Universitatea Alexandria 3-4
Au marcat: Paula Muntean (71), Adelina Ion (79), Stefanija Roksa (90) / Cristina Tudorache (42, 59, 73), Otilia Durlă (86)

ACS Selena ȘN Constanța – AS CS Carmen București 2-1
Au marcat: Maria Popa (32), Diana Constantin (75) / Nicoleta Bărbos (15)

AFC Fair Play București – ACS Fotbal Feminin Baia Mare 1-0
A marcat: Carolina Solonca (87 – penalty)