Pe 12 martie, înainte de suspendarea activității fotbalistice la nivel național, Irina Giurgiu se pregătea să le întâmpine în cantonament pe junioarele U17, de unde urmau să plece spre Ungaria, la Turul de Elită, ultima fază dinainte de WU17 EURO 2020.

În urma evoluției situației pandemiei COVID-19 la nivel național și internațional, UEFA a luat decizia de a anula Campionatul European feminin U19 din acest an, însă este în continuare în căutarea unei soluții pentru disputarea WEURO U17, și implicit a Turului de Elită, fază unde sunt calificate și junioarele noastre. DETALII AICI.

Am primit o veste bună în această perioadă în legătură cu turneul de Elită la U17! Mă bucur foarte mult că nu a fost anulat și se caută în continuare soluții pentu desfășurarea acestuia. Acest lucru le motivează pe fete să se pregătească în continuare, dar și pe mine, ca antrenoare. Mi-am făcut un program de antrenament în această perioadă, care poate fi adaptat atât pentru cei care stau la bloc, dar și la casă. Eu una sunt norocoasă să am o curte mare, unde îmi pot face exercițiile”, susține Irina Giurgiu, care se află în autoizolare în orașul său natal, Baia Mare.

Irina a acceptat provocarea FRF TV de a ne arăta câteva exerciții din programul zilnic de pregătire al unui antrenor: ”Cu toții suntem în asta și trebuie să muncim împreună pentru a fi într-o formă cât mai bună la reluarea activității”. 

”Am organizat o videoconferință cu toate fetele și părinții lor”

Pentru o comunicare cât mai bună cu toate fetele în această perioadă, dar și pentru a se asigura că fetele respectă programul de pregătire, Irina a apelat la mai multe trucuri. ”Ţinem permanent legătura cu fetele pentru a le susţine şi încuraja, le-am trimis un program de pregătire de la noi, dar au primit şi de la cluburi. Considerăm necesară o colaborare foarte bună între staff-ul echipei naţionale şi cei de la cluburi pentru ca împreună să ajutăm jucatoarele să nu piardă pregătirea acumulată”.

Am avut și o videoconferință cu toate fetele și am invitat şi părinţii, deoarece aceştia au o mare contribuţie în cariera unui sportiv. Toate jucătoarele sunt sănătoase, cu moral bun şi nerăbdătoare să înceapă antrenamentele pe teren. La această întâlnire a participat şi doamna doctor Olivia Timnea (medicul naționalei de senioare), care a vorbit despre prevenţie şi despre importanţa alimentaţiei, iar Răzvan Rotaru le-a transmis un mesaj de încurajare din partea domnului Mihai Stoichiţă. Consider că fetele au înţeles importanţa pregătirii şi cu siguranţă respectă recomandările primite!”, a încheiat antrenorul naționalei WU17 a României.