Naționala de nevăzători, calificată pentru a treia oară la Campionatul European, a avut un cantonament la Buftea, o primă perioadă de pregătire înaintea turneului care va avea loc în Italia, în luna iunie.

Între 10 și 15 aprilie, lotul naționalei a desfășurat antrenamente la Buftea, urmând ca între 13 și 15 mai să participe la un mini-turneu de pregătire la Salonic, unde ar urma să întâlnească Grecia, Kazahstan și Italia.

Înainte turneului final, selecționerul Sorin Lăpădatu speră ca tricolorii să mai joace alte două amicale contra Greciei, de această dată pe teren propriu.

În următoarele săptămâni, România își va afla și adversarii de la EURO. Campionatul European de fotbal pentru nevăzători va avea loc în perioada 8-18 iunie, în Italia. România, care a fost gazda turneului de calificare, a obținut locul la turneul final cu victorii pe linie, contra Poloniei, Albaniei și Greciei.

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilități de vedere, iar mingea folosită este una specială, cu un sistem de sunet care face zgomot în mișcare.

Competiția, organizată de Asociația Nevăzătorilor din România și Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Comitetului Național Paralimpic, are loc sub egida International Blind Sport Association – IBSA.

Echipa națională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociația Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susținerea organizării acestei selecționate naționale, asociația a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Național Paralimpic Român și a Federației Române de Fotbal, structuri ce au finanțat primele acțiuni interne și internaționale.