Luni, 16 mai, la sediul Federației Române de Fotbal, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea echipelor ce vor fi gazde în meciurile din manșa tur a barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1.

La finalul ediţiei 2021-2022 a play-off-ului eşalonului secund, primele două clasate – ACS Petrolul 52 şi AFC Hermannstadt – au promovat direct în Liga 1, iar ocupanta locului 3, AS FC Universitatea Cluj, va disputa un baraj cu ocupanta locului 8 din play-out-ul primului eşalon, SC Dinamo 1948 SA.

Ocupanta locului 4, Clubul Sportiv al Armatei Steaua, nu îndeplineşte condiţiile legale de promovare în Liga 1, în speţă cerinţele prevăzute de art. 42 alin. 1 coroborate cu dispoziţiile art. 31 alin. 1 din Legea Sportului.

În aceste condiţii, în conformitate cu Deciziile Comitetului Executiv al FRF privind cluburile îndreptăţite să participe la barajul de menţinere/promovare în Liga 1 într-o astfel de situaţie, ocupanta locului 5 din play-off-ul Ligii 2, CS Concordia Chiajna, va disputa un baraj cu ocupanta locului 7 din play-out-ul primului eşalon, AFC Chindia Târgovişte.

Ca urmare a abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 27 iunie 2021, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), după o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute regulamentare, jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele (doar pentru schimbarea terenului). În cazul în care egalitatea se va menține, se va trece la lovituri de departajare.

Partidele se vor disputa în dublă manşă, pe 21 mai şi 29 mai, datele putând fi modificate în funcţie de solicitările deţinătorilor de drepturi TV.

Cele 4 formații ce se vor întâlni în meciurile de baraj sunt:

  • AFC Chindia Târgoviște (Locul 7 – play-out liga 1)
  • SC Dinamo 1948 (Locul 8 – play-out liga 1)
  • FC Universitatea Cluj (Locul 3 – playoff liga 2)
  • Concordia Chiajna (Locul 5 – play-off liga 2)

Programul meciurilor de baraj

  • TUR: Sâmbătă, 21 mai

Concordia Chiajna – AFC Chindia Târgoviște – ora 15:30

FC Universitatea Cluj – SC Dinamo 1948 – ora 20:30

  • RETUR: Duminică, 29 mai

AFC Chindia Târgoviște – Concordia Chiajna

SC Dinamo 1948 – FC Universitatea Cluj

Datele de disputare pot suferi modificări. Programul actualizat poate fi găsit aici.