Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a realizat o analiză video a deciziilor luate de arbitri în partide din runda precedentă a Superligii.

Analiza face referire la mai multe situații:

1. Intervenția VAR în faze suspecte de henț (cu 3 exemple din partidele Universitatea Craiova – FCSB, U Craiova 1948 – Chindia Târgoviște și Rapid – CFR Cluj).


2. Sancționarea atacurilor imprudente (cu exemple din partidele Rapid – CFR Cluj și U Craiova 1948 – Chindia Târgoviște).


3. Linia de intervenție VAR: cum se analizează situațiile de ofsaid, respectiv fazele care beneficiază de analiză video vs cele în care nu poate oferi elementele clare și evidente care sunt necesare (cu exemple din partidele Sepsi – Farul Constanța, Universitatea Craiova – FCSB și Rapid – CFR Cluj).


Referindu-se la situațiile de ofsaid, președintele CCA a ținut să precizeze: „Ca un comentariu general, trebuie să fim de acord că tot ceea ce vedem cu ochiul liber fără a avea imagini reale și clare de pe terenul de joc nu reprezintă întotdeauna realitatea. Folosind tehnologia VAR și softul 3D, trebuie să avem încredere în rezultatul furnizat, întrucât are de fiecare dată la bază același sistem și aceeași procedură precisă”.