FOTO: Răzvan Păsărica / SPORT PICTURES

Universitatea Cluj și CSA Steaua s-au întâlnit în epilogul etapei 14 din Liga 2 Casa Pariurilor, clujenii au obținut toate cele 3 puncte în ziua în care “șepcile roșii” au împlinit 102 ani de la înființare și au rămas pe poziția secundă a clasamentului.

Unicul gol al partidei disputate în Ghencea a fost marcat de tânărul Albert Hofman care, în urmă cu zece zile, reușise să înscrie din ”foarfecă” pentru naționala U19 a României la turneul de calificare din Turcia.

În prima repriză, jocul a fost dominat mai mult de clujeni, care au avut mai multe ocazii de gol, fără însă a le concretiza. La jumătatea reprizei, CSA Steaua și-a trecut în cont prima șansă la poarta clujenilor, la lovitura de cap a lui Dean Beța, însă acesta a ratat din 5 metri.

Partea a doua a început cu bucureștenii în ofensivă, dar cele două șuturi ale lui Vasile Buhăescu nu l-au putut învinge pe portarul “șepcilor roșii”, Andrei Gorcea.

În minutul 72, noul intrat al celor de la Universitatea Cluj, Andrei Blejdea, a centrat decisiv în fața porții, iar atacantul de 18 ani, Albert Hofman, a trimis cu stângul pe lângă portar.

În finalul meciului, CSA Steaua a avut o ocazie de gol importantă, atunci când Ștefan Pacionel a șutat de la 30 de metri înspre poarta lui Gorcea, dar acesta a reușit să apere și să mențină avantajul echipei sale, care a înregistrat al doilea succes la rând.

După acest meci, Universitatea Cluj își păstrează poziția în clasament, are 33 de puncte și se află la 6 puncte distanță de liderul ACS Petrolul 52 și la două puncte peste locul 3, Hermannstadt. În schimb, rivala din etapa 14, CSA Steaua, este în continuare pe locul 6, pentru a patra etapă la rând, cu 25 de puncte.

În următoarea etapă, CSA Steaua va juca în deplasare cu Politehnica Timișoara, iar Universitatea Cluj o va întâlni acasă pe Astra.

Rezultatele etapei 14

Joi, 18 noiembrie
ACS Petrolul 52 – Concordia Chiajna 1-0

Sâmbătă, 20 noiembrie
Dunărea Călărași – Viitorul Pandurii 0-2
AFC 1919 Dacia Unirea Brăila – AFK Csikszereda 1-5
Unirea Slobozia – Metaloglobus București 1-1
SC FC Ripensia – Politehnica Iași 0-0
Unirea Dej – AFC Unirea Constanța 2-1
Fotbal Club Brașov – Politehnica Timișoara 0-1

Duminică, 21 noiembrie
CSC 1599 Șelimbăr – FC Buzău 2-1
Astra – Hermannstadt 0-5

Marți, 23 noiembrie
CSA Steaua – Universitatea Cluj 0-1