În acest sezon, Hușana Huși s-a luptat pe două fronturi: în afară de adversarii din competiția propriu-zisă, fotbaliștii hușeni au avut de înfruntat și temutul coronavirus. Aproape meci de meci, câte 5-6 fotbaliști au fost indisponibili, din cauza infecției cu Covid-19.

Din fericire, aceștia au ieșit învingători din această bătălie. Știind prin ce au trecut, jucătorii de la Hușana au înțeles că e momentul să-și ajute semenii.

”A fost destul de simplu din punct de vedere fizic, fiindcă am avut o formă ușoară a bolii. Mai complicat a fost din punct de vedere psihologic, stând în spital. Nu vreau să îmi mai aduc aminte de acea perioadă. Cert este că eram față în față cu necunoscutul, nu știam cum să reacționez, mai ales când vedeam că alții făceau fel și fel de forme ale acestei boli, unele foarte grave. Mă bucur că sunt sănătos”, a spus unul dintre fotbaliștii testați pozitiv în prima parte de campionat.

Astfel, toți fotbaliștii Hușanei, care au fost infectați cu coronavirus, iar acum sunt tratați complet, au decis să doneze plasma care poate fi folosită cu succes pentru tratarea pacienților confirmați cu noul coronavirus, aflați în stare critică.

”Îi felicit pe băieți pentru inițiativă. Sunt eroii noștri și un exemplu de urmat pentru ceilalți. Au decis să îi sprijine pe cei care sunt în stare critică. Prin acest gest sunt convins că vor fi salvate alte vieți”, a spus Daniel Dobrea, președintele Hușana Huși.

Personalul medical de la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad a ținut să le mulțumească fotbaliștilor hușeni, considerându-i ”eroii zilei de azi”.

ARTICOL DE CRISTIAN LAPA (VASLUI)