Baza sportivă din Sebeș, Alba Iulia, a fost gazda ediției din acest an a turneului final al Campionatului Național Universitar, care s-a desfășurat în perioada 16-19 mai 2024!

În finală, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad (foto jos) a învins pe Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, scor 4-0.

Finala pentru ultimul loc de pe podium (locul 3) a fost câștigată de Universitatea ”Babes Bolyai” din Cluj-Napoc, 6-1 cu Universitatea din Oradea.

Meciurile turneului au avut o durată de 60 de minute, cu excepția finalelor, care au avut durată normală, de 90 de minute.

Astfel, UAV va reprezenta în acest an România la Campionatul European Universitar, competiţie organizată de European University Sports Association.

Campionatul Național Universitar al României la fotbal (pe teren mare, în 11), prevăzut să se desfășoare anual, este organizat de Federația Română de Fotbal, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea din Oradea.

Campioanele edițiilor de până acum au fost Universitatea Constantin Brâncuși Târgu-Jiu (2015), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (2016, 2018) și Universitatea de Vest Timișoara (2017, 2019, 2022, 2023).