Liga I futsal Fortuna a programat în acest week-end primele meciuri din 2022! Confruntările de la Galați și Timișoara au contat pentru runda inaugurală a Turului suplimentar al Ligii I, etapă ce urmează sezonului regular și care precede play-off-ul. Marți, în direct la Digi Sport, se întâlnesc FK Odorheiu Secuiesc și Luceafărul Buzău!

Lovitura de start în Liga I Fortuna în noul an s-a dat pe malul Dunării, la Galați, acolo unde CS United, vicecampioana României, a primit vizita ultimei clasate, CFF Clujana Cluj. Gălățenii aveau de luat o revanșă după ce au pierdut în toamnă la Cluj. Victoria ardelenilor a fost însă una la masa verde, după o eroare pe foaia de joc a gălățenilor, care se impuseseră pe teren cu 4-0.

„Acum ne pregătim pentru derby-ul cu Autobergamo”

Meciul găzduit de Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați nu a avut istoric. În ciuda faptului că i-au lipsit mai mulți jucători de bază (Daniel Araujo, Constantin Burdujel și Robert Crișan – suspendați; Matei Boșneagă, Coquinho – accidentați; portarul Alin Cîrdei – convocat la naționala U19), CS United nu a avut probleme și s-a impus clar, scor 12-1 (8-1). Trupa pregătită de Florin Ignat a profitat de faptul că liderul Autobergamo Deva a stat în această rundă și s-a apropiat la doar trei puncte de formația hunedoreană.

„A fost doar un meci de încălzire pentru ceea ce va urma în acest Tur suplimentar. Mă bucur că am băieții au arătat o formă bună după vacanța de iarnă. Acum ne pregătim pentru meciul următor, derby-ul cu Autobergamo, din deplasare, de la sfârșitul lunii”, a spus Florin Ignat.

„Sincer, la ce probleme de lot avem, nu speram într-un asemenea deznodământ”

În cel de-al doilea meci al etapei, găzduit de Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, s-au confruntat nou-promovatele CFR Timișoara și Sportul Ciorăști. Deși a revenit după câteva săptămâni de absență din cauza unei accidentări și a făcut doar două antrenamente înaintea debutului în 2022, veteranul Florin Matei a fost cel mai bun al partidei! Considerat cel mai valoros jucător din istoria futsalului românesc, Florin Matei a fost decisiv pentru CFR Timișoara, care s-a impus cu scorul de 4-2 (1-1). Ca și în precedentele două dueluri cu CFR Timișoara, ambele câștigate de bănățeni, vrâncenii au dat o replică foarte bună.

„A fost un meci foarte greu. Sportul Ciorăști a arătat ca o echipă serioasă, cu un lot mai numeros decât al nostru, un adversar altfel decât îl știam, mai bun. Formația vrânceană a dat o replică bună, a arătat că e bine pregătită, s-a văzut că jucătorii de la Sportul Ciorăști s-au pregătit în cantonamentul de iarnă. Despre Florin Matei ce să spun?! A făcut un meci extraordinar, deși venea după o perioadă în care nu a făcut decât două antrenamente și acelea în ultimele zile. La fel și Ilaș. Ne-a lipsit Stojan Milovac, aflat în izolare în Serbia. Sincer, la ce probleme de lot avem, nu speram într-un asemenea deznodământ”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al timișorenilor.

„Mergem la Odorheiu Secuiesc să jucăm”

Epilogul primei runde a Turului suplimentar se va juca marți, 18 ianuarie, la Odorheiu Secuiesc. De la ora 18:00, în direct la Digi Sport 3, se vor confrunta FK Odorheiu Secuiesc și Luceafărul Buzău. Harghitenii au încheiat anul 2021 cu două înfrângeri consecutive în fața principalelor rivale în lupta pentru titlu, 1-3 pe teren propriu cu Autobergamo Deva și 1-6 în deplasare cu United Galați. Echipa pregătită de Jakab Zoltan speră într-un debut cu dreptul în noul an.

Rămasă încă din finalul sezonului regular fără doi oameni de bază, Gică Dospinescu și Ion Dumitru plecați la Sportul Ciorăști, Luceafărul Buzău merge la Odorheiu Secuiesc să joace. „Sunt convins că va fi un meci disputat, ca de fiecare. Meciurile dintre Luceafărul și FK Odorheiu Secuiesc au generat totdeauna spectacol, goluri multe. Întâlnim o echipă valoroasă, tânără, ca și a noastră, care se bate la titlu, chiar dacă acum diferența dintre primele două clasate, Autobergamo Deva și United Galați a crescut și pare de nerecuperat. Nu contează rezultatul, vrem să jucăm, mai ales că meciul e televizat, să arătăm că știm futsal. Vor fi și spectatori, așa că trebuie să arătăm un futsal de calitate”, a spus Iulian Trăznea, managerul echipei Luceafărul Buzău.

„Cred că ne vom reveni. Avem două meciuri din care putem scoate maximum, acum cu Luceafărul Buzău și cu CFF Clujana Cluj etapa următoare. Până la meciul cu Deva mai avem trei săptămâni, dar atunci începe greul, pentru că urmează dueluri cu Galațiul și Timișoara. Dacă nu adunăm puncte din aceste trei meciuri atunci nu vom putem urca în clasament”, a spus Jakab Zoltan, managerul echipei FK Odorheiu Secuiesc.

Ambele formații au câte un jucător convocat la naționala U19 a României, care se află în aceste zile în cantonament la Vaslui, acolo unde tinerii tricolori vor disputa și două meciuri de verificare în compania selecționatei similare a Moldovei. Este vorba despre Kerestély József, de la gazde, și David Marius, de la Luceafărul Buzău.

Liga I – Turul suplimentar

Etapa I

CS United Galați – CFF Clujana Cluj 12-1 (8-1), Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați
Au marcat: Andrei Crăciun (patru goluri), Marius Arhire, Cosmin Petică, Rareș Oană (câte două goluri fiecare), Octavian Cireș, Albert Cireș / Popa

Arbitri: Mocanu Dragoș (Brăila), Peter Joszef (Sfântu Gheorghe); Mihălcuț Andrei (Iași)
Observator: Nastasa Marius (Piatra Neamț)

CFR Timișoara – Sportul Ciorăști 4-2 (1-1), Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara
Au marcat: Florin Matei (trei goluri), Fernandes / Dumitru Ion (două goluri)
Arbitri: Dârjan Liviu (Brașov), Trașcă Marius (Pitești) – Pentek Laurențiu (Oradea)
Observator: Ciolacu Bogdan (Pitești)

Marți, 18 ianuarie, ora 18:00, în direct la Digi Sport 3
FK Odorheiu Secuiesc – Luceafărul Buzău, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc
Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Gunciu Roberto Florentin (Popești Leordeni); Boharu Predescu Ionel (Buftea)
Observator: Radu Petre (București)

Articol de Adi Dobre