Foto: Facebook CS United Galați

Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc va găzdui astăzi, de la ora 18:30, în direct la Digi Sport 2, Supercupa României la futsal. Meciul care va deschide noul sezon va aduce față în față cele mai bune echipe din futsalul românesc în acest moment, CS United Galați și Autobergamo Deva.

După ce a bifat în premieră eventul, titlul și Cupa României, gălățenii vizează o triplă istorică. Reprezentanta futsalului românesc în UEFA Futsal Champions League pornește ca favorită în disputa cu marea rivală din Deva. United nu a pierdut niciun jucător în această vară, în plus a reușit să-l achiziționeze pe unul dintre cei mai promițători jucători din Liga I, Vlăduț Dudău.

Autobergamo Deva s-a despărțit în această vară de mulți dintre titularii din sezonul trecut. Hunedorenii au un lot tânăr, la care se adaugă experiența veteranilor Cristian și Florin Matei.

„Autobergamo Deva se află în fața unui meci foarte important. Supercupa României e trofeul pus în joc luni, 29 august, în direct la Digi sport 2! ÎEchipa noastră e formata din doi jucători experimentați, frații Matei, și un grup de jucători tineri și foarte tineri dornici de afirmare. Sunt comvins ca băieții își vor vinde scump pielea și vor reprezenta cu cinste clubul și Deva! Vom avea adversar pe campioana din Galați, echipă foarte omogena și valoroasă, care este net favorită”, a spus Dorin Popa, președintele clubului Autobergamo.

Singura noutate din lotul grupării hunedorene o reprezintă transferul lui Ovidiu Aramă, fostul jucător al echipei Sportul Ciorăști.

Gălățenii au câștigat patru din ultimele cinci întâlniri cu Autobergamo Deva (finala Cupei României și trei victorii în finala Ligii I). De fiecare dată când s-au întâlnit, United și Autobergamo au generat un spectacol total. Trupa pregătită de Florin Ignat a sosit de ieri la Odorheiu Secuiesc. Gălățenii au pus în bagaje foatrte mult optimism.

„Ne era dor de futsal. Bucuria începutului e enormă. Dorim să câștigăm Supercupa. Am făcut o pregătire bună, suntem cu toții apți de joc. Le urăm bun venit celor care au venit la echipă și sperăm ca acest meci să fie începutul unui sezon spectaculos așa cum au fost și precedentele”, a spus Constantin Burdujel, căpitanul campioanei United Galați.

„Ne așteaptă un meci greu,dar sperăm să îl câștigăm și să mergem cu trofeul la Galați”, a punctat și Daniel Araujo.

„Trebuie să câștigăm trofeul pus în joc. Va fi un meci greu, dar suntem pregătiți să îl ducem acasă, la Galați”, a spus și Leonardo dos Santos „Pelé”.

Articol de Adi Dobre