Au mai rămas doar câteva zile până la debutul echipei CS United Galați, vicecampioana României, în noul sezon al UEFA Futsal Champions League, cea mai tare competiție intercluburi din futsalul mondial.

Gălățenii vor evolua în Grupa a 6-a a Main Round-ului Ligii Campionilor, grupă care se va juca la Ivano-Frankivsk, în Ucraina.

Primul meci al formației pregătite de Florin Ignat va fi cel în compania echipei FC Liqeni, campioana Kosovo, joi, 28 octombrie, de la ora 15.00. În aceeași zi, de la ora 19.00, se joacă și celălalt meci din Grupa a 6-a, Uragan Ivano-Frankivsk (Ucraina) – Araz Naxçivan (Azerbaidjan).

CS United Galați își turează motoarele pentru meciurile de la Ivano-Frankivsk în acest week-end la Odorheiu Secuiesc! Sâmbătă, 23 octombrie, United va da piept cu FK Odorheiu Secuiesc, echipă care a cedat fotoliul de lider în Liga I în favoarea gălățenilor în runda precedentă, când a pierdut la Deva, 6-7 cu Autobergamo.

United e neînvinsă în actualul sezon al Ligii I. În cele cinci etape disputate până acum, vicecampioana României a contabilizat 13 puncte (4 victorii, o remiză) și se află la egalitate cu Autobergamo Deva în fruntea ierarhiei din Liga I. „Ne așteaptă un meci foarte greu. Cu atât mai mult cu cât adversara noastră a pierdut în runda precedentă. FK Odorheiu Secuiesc e o echipă rănită, care va dori, cu siguranță, să se reabiliteze. Deși am învins la Timișoara și am remizat la Deva, acesta va fi cel mai greu meci din acest sezon. Luăm însă partea bună a lucrurilor și ne bucurăm că vom avea o repetiție generală perfectă pentru debutul în noul sezon al Ligii Campionilor. Sper din tot sufletul să nu mai pierdem din Pe lista indisponibililor îl avem și pe Matei Boșneagă, cel care a rămas acasă, la Galați, fiind diagnosticat cu ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul stâng… Îngrijorarea pentru acest meci de la Odorheiu Secuiesc e alimentată și de faptul că nu suntem în efectiv complet”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

„Să mai spun că ne așteaptă o partidă dificilă?! Nu mai are rost! Echipa și-a revenit după eșecul de la Deva, unde am fost aproape de o revenire spectaculoasă. Ne-am trezit însă prea târziu, dar, sincer, victoria celor de la Deva e meritată. În meciul de sâmbătă cu United Galați vom juca la victorie, așa cum abordăm fiecare partidă. A revenit pentru acest meci și Andrei Grigoraș, care ne-a lipsit la Deva. Szécsi Barna are ceva probleme, dar sperăm să-l recuperăm în timp util. Suntem hotărâți să facem un nou meci frumos”, a spus Jakab Zoltan, managerul echipei FK Odorheiu Secuiesc.

Etapa va continua luni, 25 octombrie, cu meciul CFF Clujana Cluj – Autobergamo Deva. „Am jucat până acum cu toate pretendetele la play-off. Nu am ieșit rău, patru victorii și o remiză. Urmează o perioadă mai liniștită. Ne așteaptă acum meciul de la Cluj, apoi vom sta”, a spus Doru Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Runda se va încheia marți, 26 octombrie, cu meciul Luceafărul Buzău – Sportul Ciorăști.

Etapa a 7-a

Sâmbătă, 23 octombrie 2021, ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galați

Duminică, 24 octombrie 2021, 17:30
CFF Clujana Cluj – Autobergamo Deva

Marți 26 octombrie 2021, ora 18:00
Luceafărul Buzău – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști

Articol de Adi Dobre