Foto: Facebook / Club Sportiv United Galati

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a găzduit marți, 12 octombrie 2021, ultimul meci din etapa a V-a a Ligii I la futsal. Confruntarea dintre CFR Timișoara și CS United Galați, transmisă în direct la Digi Sport 2, s-a ridicat la nivelul așteptat de toată lumea.

Echipa oaspete și-a respectat statutul de favorită, dar a tremurat serios pentru cele trei puncte, trei puncte datorită cărora a urcat pe locul secund în ierarhia Ligii I. United rămâne neînvinsă în actualul sezon și turează motoarele pentru debutul în UEFA Futsal Champions League, programat la sfârșituyl lunii octombrie în Ucraina.

Lipsită de aportul mai multor jucători, portarii Petrișor Toniță și Ionuț Păduraru, brazilianul Lucas Bonifácio Dos Santos, alias Coquinho, și internaționalul român Andrei Crăciun, echipa gălățeană a început bine meciul și a deschis scorul prin Octavian Cireș (10’18”), care, deși accidentat la glezna stângă, a ținut să evolueze. Trei minute și jumătate mai târziu, Robert Crișan a majorat scorul pentru oaspeți. A venit însă momentul eliminării lui Constantin Burdujel, căpitanul vicecampioanei United Galați (două cartonașe galbene), din finalul primei reprize. CFR Timișoara a profitat de omul în plus și a marcat prin Răzvan Plopeanu cu 41 de secunde înainte de pauză.

„La pauză le-am spus băieților că acesta va fi scorul final, că vom câștiga cu 2-1, dar pentru asta trebuie să ne dăm viața pe teren. Le-am cerut să nu primim gol și așa s-a întâmplat. Avem jucători incredibili, caractere uriașe. Jos pălăria în fața lor. Am spus înaintea jocului că ne așteaptă o confruntare foarte dificilă, echilibrată. Așa a fost”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Nou-promovata CFR 1933 Timișoara e la primul eșec pe teren propriu în acest sezon. În partidele anterioare, oamenii lui Robert Lupu au trecut de Luceafărul Buzău (etapa I), scor 6-5, și de CFF Clujana Cluj (etapa a III-a), scor 15-0.

„Pentru noi astfel de meciuri, împotriva celor de la Autobergamo Deva, CS United Galați, sunt meciurile în care ne putem da seama unde suntem, ce valoare avem. S-a văzut experiența Galațiului, care, practic, din două faze fixe a rezolvat meciul. Sperăm ca la iarnă să ne întărim. Cu câteva nume noi ne vom putea bate cu oricine”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al formației CFR Timișoara.

Etapa a V-a a Ligii I la futsal a debutat sâmbătă, 9 octombrie, la Odorheiu Secuiesc, acolo unde echipa lui Jakab Zoltan a primit vizita formației CFF Clujana Cluj. Pentru gruparea harghiteană meciul a fost un simplu galop de sănătate, FK Odorheiu Secuiesc bifând a patra victorie din tot atâtea partide în actualul sezon.

Duminică, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, Luceafărul, formația locală, a fost foarte aproape de o surpriză în meciul cu Autobergamo Deva. La capătul unui meci foarte spectaculos și foarte disputat, Autobergamo Deva s-a impus cu 4-3, bifând astfel al doiela succes stagional.

Etapa a V-a:

Sâmbătă, 9 octombrie
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj 7-1 (4-0)

Duminică, 10 octombrie
Luceafărul Buzău – Autobergamo Deva 3-4 (2-1)

Marți, 12 octombrie
CFR 1933 Timișoara – CS United Galați 1-2 (1-2)

  • echipa Sportul Ciorăști a stat în această etapă

Clasament: 1. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 12p; 2. United 10p (+29); 3. Autobergamo 10p (+4); 4. CFR 6p; 5. Luceafărul 3p; 6. Sportul 3p; 7. Clujana 0p

Etapa viitoare, a VI-a:

Duminică, 17 octombrie, ora 18:00
CS United Galați – Luceafărul Buzău
Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Marți, 19 octombrie, ora 18.00
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – CSF CFR 1933 Timișoara

  • echipa CFF Clujana Cluj va sta în această etapă

Articol de Adi Dobre