Vineri, 15 februarie, la sediul Primăriei Municipiului Buzău, au fost semnate actele unui protocol de colaborare între Federația Română de Fotbal și autoritățile locale pentru înființarea unui Centru Național de Pregătire Buzău pentru copii sub 14 ani proveniți din județ.

La întâlnire au participat Răzvan Burleanu, președintele FRF, Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct, Cătălin Cighir, reprezentantul cluburilor cu activitate exclusivă pentru copii și juniori în Comitetul Executiv FRF, Constantin Toma, primarul municipului Buzău, și Adrian Petre, președintele Asociației Județene de Fotbal Buzău.

În cadrul programului vor fi selectați 20 de copii, începând de la nivelul clasei a V-a, iar de alegerea lor se vor ocupa reprezentanți ai Departamentului de Scouting FRF condus de Ion Geolgău.

Primăria Municipiului Buzău va pune la dispoziție copiilor locuri de cazare și le va asigura acestora mesele, în timp ce antrenamentele se vor desfășura la baza de antrenament a Liceului cu Program Sportiv din Buzău.

“Acest nou proiect este unul important pentru județul Buzău, iar startul programului este programat pentru luna septembrie a anului 2019, atunci când va începe noul an școlar. Ne dorim ca pe această cale să le oferim copiilor din mediul rural din județ șansa de a juca fotbal la un nivel cât mai bun și astfel să ajutăm fotbalul românesc prin descoperirea de noi talente!”, a declarat Cătălin Cighir, membru al CEx al FRF și directorul Liceului cu Program Sportiv din Buzău.

Este al doilea astfel de centru care se va deschide, după cel de la Iași, pentru care actele de colaborare dintre FRF și autorițățile ieșene au fost semnate pe 1 februarie.