Federația Română de Fotbal a susținut Echipa de fotbal a SOS Satele Copiilor într-un nou meci cu glorii din Liga 1 și echipa națională a României. 

Înainte de sărbători, Mirel Rădoi, Narcis Răducan, Iulian Miu, Adrian Iencsi, Dănuț Lupu, Miodrag Belodedici, arbitrul Iulian Dima și alți sportivi, au susținut visul copiilor de a face performanță în sport. Fondurile strânse în urma evenimentului vor fi folosite pentru achiziționarea de echipamente sportive pentru copiii care cresc în cele trei Sate SOS din țară. Donații se pot face prin SMS cu textul „mama” la 8844 sau pe site-ul www.sos-satelecopiilor.ro.

 

Meciul Naționala SOS – Dan Chilom’s Friends Star este o inițiativă a SOS Satele Copiilor și a Școlii de Fotbal Dan Chilom pentru susținerea copiilor pe care organizația îi are în grijă. Acest proiect a pornit de la nevoia de a-i implica pe copii în activități menite să le crească încrederea în ei, dar și să fie o echipă în teren, apoi în viață. Pe de altă parte, organizatorii își doresc să atragă atenția asupra problematicii sociale a copiilor vulnerabili și invită cât mai mulți oameni de bine să se alăture cauzei.

În primul meci, din luna septembrie, copiii au avut ocazia să joace alături de Lucian Sânmărtean, Nana Falemi, Giani Kiriță, Daniel Niculae, Miodrag Belodedici și alți fotbaliști cu suflet mare. Primul meci al Naționalei SOS a fost arbitrat de Radu Petrescu.

Naționala SOS a avut pe teren 15 copii, selectați din toate cele trei Sate SOS din țară: București, Cisnădie – Sibiu și Hemeiuș – Bacău.

Meciul Naționala SOS – Dan Chilom`s Friends Star a avut loc vineri, 14 decembrie, în incinta Liceului C.A. Rosetti, sectorul 2.

Despre SOS Satele Copiilor România

Anul acesta, SOS Satele Copiilor România aniversează 25 de ani de când primele Sate SOS și-au deschis porțile pentru copiii fără familie. În prezent, 1000 de copii și tineri sunt sprijiniți direct de organizație, dintre care aproape 200 cresc în Satele SOS România, din Bucureşti, Cisnădie – Sibiu şi Hemeiuş – Bacău. SOS Satele Copiilor România derulează, în paralel, servicii de prevenţie a abandonului, prin Centrele de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi, precum și susținere școlară pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi Hemeiuș.