Înaintea startului Ligii 1, oficialii și colaboratorii Comisiei Centrale a Arbitrilor au susținut cursuri privind ultimele noutăți din arbitraj în fața tuturor loturilor de jucători și a staff-urilor tehnice ale tuturor echipelor din prima divizie.

Aceștia au fost informați în legătură cu modificările aduse legilor jocului care se vor aplica începând cu noua stagiune.

Unele dintre cele mai importante schimbări sunt următoarele: la loviturile libere, zidului format din minimum trei jucători ai unei echipe aflate în apărare, nu i se vor mai putea intercala jucători aflați în atac, autul de poartă nu se va mai repeta, astfel dispare obligativitatea ca mingea repusă de portar să iasă din suprafața careului de 16 metri.

De asemenea, antrenorii vor putea fi avertizați cu cartonașe galbene sau roșii, la fel ca în cazul jucătorilor, în timp ce regula hențului are și ea modificări de interpretare.

Comisia Centrală a Arbitrilor le mulțumește cluburilor din Liga 1 pentru colaborare și implicarea în realizarea acestor întâlniri.