Sursa foto: Facebook - U Olimpia Cluj

Echipa feminină de fotbal „U” Olimpia Cluj, campioana României, se confruntă în această seară cu Åland United, campioana Finlandei, în prima partidă a Grupei 5 din turul I preliminar al UEFA Women’s Champions League, ediția 2021-2022.

Meciul „U” Olimpia Cluj – Åland United va fi găzduit de „Wiklöf Holding Arena” din Mariehamn, de la ora 20.00 (ora României). În cealaltă partidă a Grupei 5 din turul I preliminar al Ligii Campionilor, de la ora 14.00 (ora României), se vor confrunta echipele Servette FC Chênois Féminin Geneva, campioana Elveției, și Glentoran W.F.C. Belfast, campioana Irlandei de Nord. Învingătoarele se vor confrunta trei zile mai târziu în finala Grupei 5, câștigătoarea urmând să se califice în turul următor al UEFA Women’s Champions League.

„Având în vedere că UEFA a schimbat formatul grupelor, azi jucăm prima finală! Orice finala aduce mai mult echilibru și mai multă concentrare ambelor echipe, ca urmare echipa mai puternică mental va fi cea câștigătoare. Pentru toate echipele care ajung în Champions League prezența în această competiție este deja o victorie, așa că sunt mândră de participarea noastră. Suntem hotărâte și pregătite să dăm sută la sută pentru un parcurs cât mai lung”, a spus Ioana Bortan, una dintre cele mai vechi componente ale multiplei campioane a României.

„În primul rând vom avea susținători! A fost pentru prima oară de când joc fotbal când am simțit atât de aproape pe cineva, chiar dacă a fost doar o mâna de oameni! Români care trăiesc aici au venit și au stat pe toată durata antrenamentului nostru și ne-au aplaudat, au scandat numele echipei până am urcat în autocar. Miercuri seară vom da piept cu un adversar puternic din toate punctele de vedere, fizic, mental, o echipă de luptă, crescuți în acest spirit. Noi suntem o echipă tânără, vom vedea dacă tinerețea, dorința, determinarea vor învinge experiența. Noi sigur vom da tot, fiecare dintre noi, așa cum am făcut-o în fiecare an atunci când am reprezentat România și eticheta fotbalului feminin românesc”, a declarat Mihaela Ciolacu.

„Suntem conștiente că meciul cu Åland nu va fi ușor. Întâlnim o echipă bună și puternică fizic. Noi suntem mai micuțe, dar tehnice și inteligente și cred că aici se va face diferența. Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci. Suntem o echipă unită și vom lupta până la capăt”, a spus și Mara Bâtea.

„Va fi un meci greu. Întâlnim un adversar puternic, ne dorim foarte mult să câștigăm, iar această dorință de a câștiga sper să se vadă și în teren. Trebuie să intrăm motivate și încrezătoare. Dacă vom da totul în timpul jocului, la final vom părăsi terenul de joc gândindu-ne că am dat totul. Eu cred că nu vom avea nimic de pierdut”, a spus Cristina Botojel.

Grupa 5 – turul 1 preliminar

Etapa I / semifinale – 18 august

„Wiklöf Holding Arena”, Mariehamn

ora 14:00

Servette Chênois – Glentoran

Arbitru: Zulema González González (Spania)

ora 20:00

„U” Olimpia Cluj – Åland United

Arbitru: Ioanna Allayiotou (Cipru)

21 august

ora 14.00: se confruntă învinsele din semifinale

ora 20.00: se confruntă învingătoarele din semifinale

 

Articol de Adi Dobre