Federația Română de Fotbal a devenit parte a inițiativei Națiunilor Unite, Football for the Goals, care oferă o platformă pentru ca lumea fotbalului să se implice și să susțină Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD).

UEFA, care și-a lansat în decembrie 2021 propria strategie de sustenabilitate „Putere prin unitate”, concentrându-se pe drepturile omului și pe mediu, se alătură inițiativei în calitate de membru fondator. FRF, ca membru al platformei, se va implica de asemenea în proiecte pentru un viitor durabil.

Football for the Goals este o inițiativă a ONU care reunește părțile interesate din fotbal și actorii globali importanți pentru a valorifica puterea de difuzare a fotbalului și amprenta globală a sportului în promovarea sustenabilității, egalității, drepturilor omului și acțiunilor climatice prin promovarea acțiunilor și practicilor care sprijină realizarea obiectivului durabil. Părțile interesate din fotbal – de la confederații, asociații naționale, ligi și cluburi, până la jucători, asociații de jucători, grupuri de suporteri, precum și mass-media și parteneri comerciali – sunt invitați să se alăture FFTG și să devină agenți activi ai schimbării, angajându-se să adopte principiile durabilității, dezvoltare și drepturile omului, să dezvolte practici de afaceri durabile și să acționeze ca campioni ODD. Membrii își vor folosi vizibilitatea și puterea de comunicare prin turnee, jucători, expunerea mărcii corporative, media și comunitățile de fani pentru a ridica profilul ODD-urilor.

Federația Română de Fotbal a aderat deja la această inițiativă, prin înscrierea ca membru deplin în platforma Football for the Goals, prin președintele Răzvan Burleanu. FRF a fost printre primele federații de fotbal care au arătat preocupări și s-au implicat în politicile de mediu. FRF a derulat deja proiectul TACKLE (primul apărut în fotbal cu obiective de mediu) si acum dezvoltă proiectul GOALS. În urma evaluărilor, GOALS va oferi instrumente organizaționale prin care FRF să-și îmbunătățească guvernanța privind mediul: ce măsuri pot fi luate astfel încât competițiile guvernate de FRF și evenimentele organizate să dăuneze cât mai puțin mediului.

Federația îi încurajează pe toți membrii afiliați, precum și pe jucători și tehnicieni, să se alăture acestei cauze globale gestionată de ONU și UEFA. Cei interesați să se alăture inițiativei și să se angajeze pentru un viitor durabil se pot înscrie pe website-ul Football for the Goals, la adresa https://www.un.org/sustainabledevelopment/football-for-the-goals/.