Meciul de futsal dintre echipele nationale ale Romaniei si Serbiei, contand pentru preliminariile Euro 2022 din Olanda, disputat in Sala Constantin Jude din Timisoara, joi, 28 ianuarie 2021- Leczki Jozsi/Mediafax Foto

Naționalele Serbiei și României au oferit în această seară la Vršac cel mai spectaculos meci din Grupa a 4-a de calificare la turneul final al Campionatului European de anul viitor din Olanda.

După 2-2 la Timișoara în 28 ianuarie, în prima etapă a preliminariilor, Serbia și România s-au neutralizat și la revanșă.

Tricolorii au făcut o primă repriză foarte bună. Selecționerul Robert Lupu i-a surpins pe sârbi după ce a schimbat prima linie, în care nu s-a regăsit decât un „stranier”, Felipe Oliveira. Mai mult, după după mulți ani, poarta naționalei României a fost apărată de Andrei Grigoraș, portarul echipei FK Odorheiu Secuiesc.

România a început lansat partida și a deschis scorul după doar 87 de secunde de joc prin Szőcs László. Sârbii au egalat prin Stefan Rakić, fostul jucător de la Informatica Timșoara și Imperial WET miercurea Ciuc. Echipa noastră a trecut din nou la conducere după doar câteva minute, gol Felipe Oliveira. Reușita lui Felipe Oliveira a venit în ultimele secunde ale minutelor de superioritate de care a beneficiat formația noastră. Ca și în meciul tur de la Timișoara, portarul Momčilović a fost eliminat după o intrervenție dură în postură de ultim apărător. Lazarević a egalat însă pentru Serbia, iar la pauză s-a intrat la egalitate, 2-2.

Echipa pregătită de Goran Ivančić a ieșit mult mai motivată de la cabine, Tomić și Lazarević ducând Serbia la două lungimi avans după doar trei minute și jumătate. Tricolorii au avut însă reacție, au echilibrat jocul și, într-un final dramatic, au reușit săm egaleze, goluri Szöcs și Cireș. Cu puțină șansă, tricolorii puteau chiar învinge în ultimele secvențe ale partidei.

Miercuri, 14 aprilie, sunt programate meciurile ultimei runde. Pentru a încheia pe locul secund în Grupa a 4-a și să mai păstreze șanse de calificare la EURO, România trebuie să învingă Macedonia de Nord, iar Serbia să piardă în confruntarea cu Bosnia și Herțegovina de la Zenica.

Învingătoare joi în deplasare la Skopje, 3-2 cu Muntenegru, naționala Bosniei și Herțegovinei a contabilizat maximum de puncte, 15!

Serbia – România 4-4

Millennium Centar, Vršac

Au marcat: Rakić 8’47, Lazarević 14’07, 23’34, Tomić 32’07 / Szöcs 1’27, 36’46, Felipe Oliveira 10’57, Cireș 38’48

SERBIA: Momčilović – Rakić, Tomić, Pršić, Petrov; Vulić (GK), Aleksić, Stojcevski, Popovič, Lazarević, Simić (cpt), Stojković, Milosavljević, Radovanović
ROMÂNIA: Grigoraș – Cr. Matei, Felipe Oliveira, Szöcs, Panzaru (cpt); Toniţa (GK), Kedei, Ilaș, Ribeiro, Savio Valadares, Crăciun, Paulo Ferreira, Manya, Cireș
Arbitri: Angelo Galante, Nicola Manzione (Italia)

Iată rezultatele și programul ultimelor două etape din Grupa a 4-a de calificare la turneul final al Campionatului European de anul viitor:

Etapa I
Bosnia și Herțegovina – Macedonia de Nord 2–1
România – Serbia 2–2

Etapa a II-a
Serbia – Bosnia și Herțegovina 2–4
Macedonia de Nord – România 2–2

Etapa a III-a
România – Bosnia și Herțegovina 2–3
Serbia – Macedonia de Nord 1–1

Etapa a IV-a
Macedonia de Nord – Serbia 1–6
Bosnia și Herțegovina – România 5–0

Etapa a V-a
8 aprilie
Macedonia de Nord – Bosnia și Herțegovina 2-3
9 aprilie
Serbia – România 4-4

Etapa a VI-a
14 aprilie
Bosnia și Herțegovina – Serbia (Arena Zenica, Zenica)
România – Macedonia de Nord  (Sala „Constantin Jude”, Timișoara)

Clasament

  1. Bosnia și Herțegovina 15p;
  2. Serbia 6p;
  3. România 3p;
  4. Macedonia de Nord 2p

Iată lotul României:

Portari: Petrișor Toniță (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc)
Jucători de câmp: Cristian Matei, Adrian Pânzaru (Imperial WET Miercurea Ciuc), Szocs Laszlo (Autobergamo Deva), Andrei Crăciun, Octavian Cireș (CS United Galați), Manya Szabolcs (Kecskemet), Kedei Barna (FK Odorheiu Secuiesc), Paulo Ferreira (Recreativo Candoso), Savio Valadares (Kairat Almatî), Ique Ribeiro (KS Construct), Felipe Oliveira (Jaen), Valentin Ilaș (CFR Timișoara)

ARTICOL DE ADI DOBRE