Centrul pentru acces la fotbal din Europa (CAFE) împreună cu forul continental vor ca toate partidele de la Campionatul European de anul viitor să fie comentate și pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

CAFE organizează în fiecare oraș-gazdă al EURO 2020 un seminar pentru pregătirea specială a comentatorilor. Seminarul se va desfășura pe pe 7 și 8 octombrie și va fi găzduit de Arena Națională.

Pentru a participa la acest eveniment, doritorii se pot înscrie până vineri, 20 septembrie, pe adresa de mail info@alanmarchsport.com, acolo unde trebuie să trimită datele de contact și un scurt clip audio de 30 de secunde cu descrierea golului favorit. Doritorii nu trebuie să aibă experiență de comentatori. În e-mail trebuie specificat orașul București.

După încheierea seminarului, persoanele acceptate vor continua să primească exerciții pentru a continua acasă dezvoltarea aptitudinilor de comentatori. La final, doi dintre participanți vor fi selectați pentru a comenta partide la EURO 2020 în București pentru nevăzători.