Prin acest program de dezvoltare, UEFA și federațiile naționale din Europa vor colabora îndeaproape pentru a se dezvolta prin schimburi de bune practici.

La Madrid, a avut loc în aceste zile Conferința anuală UEFA GROW, care a reunit reprezentanții tuturor federațiilor din Europa, în cadrul mai multor sesiuni de lucru, tema principală fiind Planificarea Strategică.

“Conferința a fost una foarte importantă, a consolidat relațiile noastre cu alte federații naționale și, în același timp, cu UEFA. De exemplu, Federația Spaniolă finalizează în această perioadă primul plan strategic din istoria noastră, iar acest lucru e posibil deoarece UEFA ne ajută, motiv pentru care suntem recunoscători”, a declarat Luis Rubiales, președintele Federației de Fotbal din Spania.

De la înființare sa, în 2015,  proiectul UEFA GROW a ajutat federațiile europene să se dezvolte și să promoveze fotbalul, folosind cercetări bazate pe fapte, informații de piață și experți, cu scopul de a crea planuri strategice și pentru a crește capacitatea de dezvoltare a fotbalului.

Acum, UEFA GROW trece într-o nouă etapă, prin “Football Federations of the Future”. Acest proiect are scopul de a crea o platformă pentru a dezvolta strategii și pentru a spori performanțele abordând diferite aspect precum participarea sau cum să îți maximizezi potențialul de afaceri și să construiești relații puternice cu fanii.

“Lumea se schimbă, iar fotbalul trebuie să se adapteze la aceste modificări pentru a satisface nevoile viitoare. Pentru a realiza asta, trebuie să gândim îndrăzneț. Trebuie să avem o claritate a scopului care ne va permite să stabilim o viziune comună care să definească ambiția noastră pentru viitorul fotbalului în toată Europa. Astfel, vom putea atinge înălțimi și mai mari și vom consolida și mai multe fotbalul în cadrul întregii societăți europene”, a declarat Aleksander Čeferin, președintele UEFA.

Acest cadru strategic a fost dezvoltat în colaborare cu toate cele 55 de federații membre UEFA, înpreună cu peste 40 de reprezentanți ai industriei fotbalistice și un număr similar de consultați externi, experți din toate mediile de afaceri, coorporative și sportive.

“Football Federations of the Future” este viziunea pe termen lung a programului UEFA Grow existent, care a fost înființat în 2015 cu scopul de a crește sistematic și strategic fotbalul european în parteneriat cu federațiile naționale. De atunci, UEFA Grow a fost implementat în cadrul federațiilor membre UEFA și oferă servicii strategie adaptate înn zonele cele mai relevante, de la construirea de imagine bună a fotbalului sau interacțiunea cu întreaga comunitate fotbalistică până la creșterea oportunităților de venituri și creșterea numărului de participanți la fenomenul fotbalistic.

Federațiile naționale vor avea o serie de oportunități de colaborare prin acest program lansat de UEFA. Acest lucru poate fi obținut prin grupuri regionale, unde vor avea ocazia să discute subiecte importante, precum oportunități de business, drepturi mass-media și planificare strategică, având șansa de a învăța unul de la celălalt.

De asemenea, astfel, federațiile europene vor putea colabora mai strâns cu UEFA pentru atingerea propriilor obiective și pentru a asigura o dezvoltare durabilă a fotbalului european. “Football Federations of the Future” va permite accesul mai structurat și adaptat la expertiza UEFA.