Comitetul Executiv UEFA a aprobat sâmbătă, în cadrul ședinței care a avut loc la Hamburg, formatul viitoarei ediții a Ligii Națiunilor și procedura tragerii la sorți.

Tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor, ediția 2024/2025, va avea loc la Paris, pe 8 februarie, de la ora 19:00. România va evolua în Liga C, fiind prima națională din Urna A.

Componența urnelor din Liga C:

Urna 1: ROMÂNIA, Suedia, Armenia, Luxemburg
Urna 2: Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe
Urna 3: Macedonia de Nord, Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru
Urna 4: Belarus, Lituania/Gibraltar*, Estonia, Letonia
*Cele două formații vor disputa un meci de baraj în luna martie pentru a se stabili formația ce va fi în Liga C. Pierzătoarea va merge în Liga D.

Ediția 2024/2025 a Ligii Națiunilor va debuta în luna septembrie, anul viitor. Partidele din faza grupelor se vor desfășura și în octombrie, și în noiembrie. În martie 2025 se vor disputa fazele finale.

În Liga C există o singură restricție, Azerbaidjan și Armenia nu vor putea face parte din aceeași grupă. Echipele vor fi extrase din urne în ordine. Mai exact, în fiecare grupă se va extrage câte o echipă din fiecare urnă, începând de la prima și până la a patra. Poziția în grupă va fi aceeași cu cea a urnei din care este extrasă.

UEFA Nations League 2024/25 va conta și pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Campionatul Mondial din 2026. Cel mai bine clasate 4 formații în Liga Națiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund. Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale, finală, urmând a se stabili ultimele 4 naționale europene participante la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada.