Echipa feminină de fotbal „U” Olimpia Cluj a demarat pregătirile pentru noul sezon, campioana României aflându-se deja în a treia săptămână de antrenamente!

În mai puțin de o lună, „U” Olimpia va porni la drum în UEFA Champions League. Trupa pregătită de Ioana Bortan va juca meciurile din Grupa a 2-a preliminară la Pljevlja, în Muntenegru.

Iată programul Grupei 2:

7 august
„U” Olimpia Cluj – KFF Mitrovica (Kosovo)
ŽFK Breznica Pljevlja (Montenegro) – FC NSA Sofia (Bulgaria)

10 august
„U” Olimpia Cluj – ŽFK Breznica Pljevlja
NSA Sofia – KFF Mitrovica

13 august
NSA Sofia – Olimpia Cluj
KFF Mitrovica – ŽFK Breznica Pljevlja

Câștigătoarea grupei se califică în faza eliminatorie a competiției. Olimpia Cluj a trecut de patru ori de faza grupelor.

Olimpia s-a întărit cu două jucătoare de echipă națională, este vorba despre Andrea Voicu, 23 de ani, și Maria Ficzay, 27 de ani.

Prima s-a întors la Cluj după un an petrecut la Apollon Ladies FC, multipla campioană a Ciprului. A fost prima experiență în afara țării pentru Andreea Voicu.

Crescută și lansată în fotbalul mare tot de Olimpia, Maria Ficzay revine la Cluj după trei ani. Maria a jucat la KKPK Medyk Konin, campioana Poloniei, și la Diósgyőri VTK.
Totodată, oficialii echipei clujene au reușit să o convingă să rămână și în viitorul sezon pe Mirela Ganea.

Au părăsit echipa campioană, după cum anunță site-ul oficial al campioanei României, jucătoarele Selena Babb, Cristina Carp și Maria Neacșu. În pregătiri se află câteva junioare de mare perspectivă: Sonia Bumbar, care va a vea drept de joc la prima echipă doar în anul 2020, Adina Borodi și Cristina Botojel. „Deși nu au drept de joc în Champions League, ele reprezintă certitudini pentru ediția de campionat 2019-2020”, precizează oficialii echipei „U” Olimpia Cluj.

Articol de Adi Dobre