Sezonul 2020-2021 din fotbalul românesc a apaținut în întregime Universității Olimpia Cluj, clubul care a cucerit toate trofeele puse în joc atât la nivel de senioare, cât și la junioare.

Cum a fost posibilă această performanță? Am stat de vorbă cu antrenorii Iulian Szekely (echipa de senioare), Mirela (Mia) Ganea (antrenoare de portari și antrenoarea echipei U17) și Tiberiu Stranyesky (echipa U15), dar și cu câteva dintre jucătoarele campioane, care ne-au dezvăluit “ingredientele” care au contribuit la un sezon istoric reușit de “U” Olimpia Cluj.

Al zecelea titlu consecutiv în Liga 1 și a șaptea Cupă României din istorie

La nivel de senioare, “U” Olimpia Cluj a fost de neînvins atât în Liga 1 Feminin, cât și în Cupa României. Clujencele au încheiat campioantul cu un total de 61 de puncte, înregistrând 20 de victorii și un rezultat de egalitate. Singurele puncte pierdute în sezonul 2020-2021 au fost în etapa a treia a play-off-ului, pe terenul Universității Galații, scor 0-0.

Cu un parcurs de excepție, Olimpia și-a asigurat al zecelea titlu de campioană cu patru etape înainte de finalul campionatului, după victoria de pe teren propriu contra celor de la Vasas Femina Odorhei, scor 2-1.

“U” Olimpia Cluj are o serie 43 de meciuri consecutive fără înfrângere în Liga 1. Ultima înfrângere datează din 10 martie 2019, 0-1 cu Fortuna Becicherecu Mic.

Sursa foto: Paul Ursachi / Sportpictures

Sezonul fantastic al echipei de senioare a fost încununat cu încă un trofeu, Cupa României, pe care au câștigat-o pentru a șaptea oară în istorie. Cupa le-a revenit ardelencelor după o luptă aprigă cu Heniu Prundu Bârgăului. Unicul gol al finalei a fost marcat de Mihaela Ciolacu, din penalty, în minutul 114.

Olimpia, cea mai titrată echipă din istoria fotbalului feminin din România, a bifat în sezonul 2020-2021 al șaptelea event din istorie, după cele reușite în 2010–11, 2011–12, 2012–13, 2013–14, 2014–15 și 2016–17.

Sursa foto: Ciprian Petcut/SPORT PICTURES

Pentru “U” Olimpia Cluj, sezonul 2021-2022 va începe mai devreme, urmând să evolueze în Runda 1 a UEFA Women’s Champions League, unde o va întâlni în primul meci, pe 18 august, pe Åland United, campioana Finlandei.

În celălalt joc al grupei se vor întâlni campioana Elveției, Servette FC Chênois, și Glentoran (campioana Irlandei de Nord). Câștigătoarele celor două meciuri se vor întâlni în finala grupei 5, învingătoarea calificându-se în Runda 2. Miniturneul va fi găzduit de Åland United, în Finlanda!

INTERVIU Iulian Szekely, antrenorul echipei de senioare în sezonul 2020-2021

Cum a fost sezonul 2020-2021 pentru dvs. și pentru echipa de senioare a clubului, ținând cont că am traversat o perioadă foarte dificilă din cauza pandemiei? Și totuși “U” Olimpia Cluj a reușit un sezon excelent atât în Liga 1, cât și în Cupa României!

Sezonul încheiat a fost cel mai greu pentru noi, dar ne bucurăm că am trecut cu bine peste el. Am avut nevoie de o organizare foarte bună a staff-ului administrativ, ținând cont de lotul numeros de jucătoare și implicit testarea lor la două săptămâni și ulterior la o săptămână. Am jucat în toate competițiile organizate de FRF, iar la nivel de senioare am avut echipe în primele două Ligi, plus cele două meciuri de Champions League. A fost o muncă incredibil de grea.

Dacă în primele 4 etape din Liga 1 Feminin “U” Olimpia Cluj s-a aflat la egalitate de puncte cu alte formații, din etapa a cincea a preluat conducerea în clasament și a fost de nedepășit până la finalul campionatului. Care este secretul din spatele acestui parcurs de excepție?

Cu siguranță ceea ce am creat în “spatele” echipei de senioare, acele grupe de junioare au avut un rol important. Am avut jucătoare cu mare experiență care ne-au ajutat foarte mult în creșterea tinerelor jucătoare, acordându-le ajutor 100% în acomodarea lor în echipa de senioare. Am pierdut după prima fază a competiției interne 4 jucătoare importante și aveam un avans de 8 puncte, iar la sfârșitul campionatului am terminat cu un avans de 19 puncte. Secretul nostru este… echipa!

În Liga 1 ați avut o singură remiză, în rest numai victorii. A fost un obiectiv ca echipa să termine sezonul fără înfrângere?

Vrem să câștigăm fiecare meci, este în ADN-ul tuturor jucătoarelor care ajung la “U” Olimpia Cluj, indiferent de vârstă.

Cum ați reușit să le țineți pe fete motivate pe parcursul întregului sezon?

A fost cel mai dificil lucru pentru noi, această motivare a jucătoarelor. În unele partide am reușit noi prin diferite metode, iar în altele adversarele prin declarațiile date împotriva clubului nostru. Sunt convins că pentru jucătoarele senioare ca Bortan, Ciolacu, Țabur, Bâtea, motivația vine din plăcerea lor de a fi pe terenul de joc, iar pentru jucătoarele junioare este șansa de a juca alături de jucătoare de top.

Care credeți că este atuul echipei “U” Olimpia Cluj? Prin ce se diferențiază față de celelalte echipe din Liga 1?

Implicarea tuturor jucătoarelor la antrenament și experiența acumulată de toate jucătoarele care au fost selecționate în loturile naționale.

Sursa foto: Gabor Istvan-Gabor

“U” Olimpia Cluj a cucerit în acest an al zecelea titlu de campioană consecutiv, dar și Cupa României pentru a șaptea oară! Ce înseamnă această performanță pentru club, dar și pentru dvs. ca antrenor?

Ca și antrenor este foarte plăcut să preiei o echipă de asemenea nivel, dar și foarte dificil. Cu ajutorul conducerii, am reușit să creăm un staff valoros și puțin mai numeros decât cel care era înainte. A fost greu să preluăm un grup de jucătoare, format cu anumite obișnuințe. Au fost crescute pe un anumit tipar, iar unele nu au reușit să se acomodeze și a fost mai bine și pentru ele, dar și pentru noi ca ele să-și găsească o nouă motivație.

Din campionatul următor vom avea atașat siglei și celebra stea, simbolul pentru câștigarea celui de-al 10-lea titlu!

Câte trofee aveți în calitate de antrenor al Olimpiei Cluj?

Sunt primele două trofee la nivelul senioarelor, dar așa cum la aceste două trofee au o mare parte de “vină” și mulți alții din club împreună cu jucătoarele, așa am avut și eu o mică sau mai mare implicare în toate trofeele câștigate de “U” Olimpia Cluj (17 trofee la senioare și 5-6 la junioare) și CFF Clujana Cluj (14 trofee la senioare).

Cum vedeți sezonul următor din Liga 1 Feminin, ce așteptări aveți? Vedeți o luptă mai strânsă pentru titlul de campioană?

Cu siguranță sezonul următor va fi foarte echilibrat, cu 3-4 echipe implicate în lupta pentru titlul de campioană. Dar polul de putere cu siguranță va rămâne în zona Ardeal-Banat! Cu cât vor fi echipe mai puternice, cu atât campioana va fi mai pregătită pentru Champions League.

Toate trofeele puse în joc în sezonul 2020-2021 au fost câștigate de “U” Olimpia Cluj! Cum a fost posibilă o astfel de performanță?

Reprezentăm cel mai frumos oraș, un oraș în dezvoltare continuă, un oraș smart, condus de oameni deschiși la tot ce-i nou, deschiși până la urmă la normalitate! Oraș ce oferă 100% egalitatea între sexe și nediscriminatoriu!

Sunt două branduri care s-au alăturat în urmă cu 3 ani: “U”, simbolul studenților și al universităților clujene, istorie, tradiție, iubirea nemărginită a galeriei și Olimpia, cel mai puternic nume al fotbalului feminin românesc. A rezultat un nume ce atrage la nivelul copilelor și junioarelor zeci și zeci de fetițe. Aria de selecție a crescut foarte mult, iar antrenorii au avut de unde alege și ce antrena! Și se pare că au făcut-o bine.

Cum ați descrie într-un cuvânt sezonul 2020-2021 pentru clubul “U” Olimpia Cluj?

ECHIPĂ

“U” Olimpia Cluj începe noul sezon odată cu debutul preliminariilor din Champions League, unde veți întâlni în primul joc campioana Finlandei, Åland United. Cum vedeți acest adversar în comparație cu “U” Olimpia Cluj?

Åland United este reprezentanta unui fotbal ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, Finlanda având o prezență constantă la turneele finale ale Campionatelor Mondiale și Europene. Va fi un adversar dificil, cu jucătoare iubitoare ale fotbalului în forță, dar cu siguranță tehnica și inteligența jucătoarelor noastre le vor pune în dificultate.

Care este obiectivul Olimpiei Cluj pentru acest sezon din Champions League?

Vrem să câștigăm ambele meciuri din primul tur, chiar dacă pare a fi o nebunie!

 

“U” Olimpia Cluj, câștigătoarea primei ediții a Ligii de Junioare U17

Cu Mia Ganea, fostul portar al naționalei feminine a României, la cârmă, echipa U17 a clubului “U” Olimpia Cluj s-a impus în Liga de Junioare U17 după un parcurs impresionant. “U” Olimpia Cluj a înregistrat în această competiție opt victorii în tot atâtea meciuri jucate și a avut un golaveraj extraordinar: 89-2.

Pe parcursul competiției, pentru “U” Olimpia Cluj au marcat 11 jucătoare: Adina Borodi – golgheterul echipei (25 de goluri), Andreea Pînzariu (18), Sonia Bumbar (10), Cristina Botojel (5), Ioana Pascu (5), Ana Filip (5), Ana Maria Florica (4), Ioana Sigheartău (3), Karina Bede (3), Daiana Oneț (3), Florentina Iancu (1).

În ultimul act al Ligii de Junioare U17, “U” Olimpia Cluj a învins-o cu 8-1 pe F.C. Fair-Play București.

INTERVIU Mia Ganea, antrenoarea echipei U17

Ai început sezonul 2020-2021 ca portar la Heniu Prundu Bârgăului, ai marcat chiar și un gol, și l-ai terminat ca antrenoare la “U” Olimpia Cluj! Cum a fost pentru tine acest sezon?

Cu siguranță este cel mai greu sezon, unul de sacrificiu aș putea spune, dar după ce am tras linie și văzând că am reușit atingerea obiectivelor alături de Heniu Prundu Bârgăului, calificându-ne în play-off și câștigarea tuturor trofeelor alături de “U” Olimpia Cluj + U17, pot spune că a fost un an dificil, dar foarte productiv.

Cum a fost prima experiență ca antrenoare? Cum a fost relația cu fetele și atmosfera de la echipă?

Fotbalul a fost mereu prezent în viața mea, este pasiunea mea. Deși am o anumită experiență, emoțiile au fost foarte mari la preluarea echipei U17, dar să fiu antrenoare a fost obiectivul meu dintotdeauna. Atmosfera de la echipă este excelentă, iar asta s-a văzut și în teren. Sunt o antrenoare căreia îi place disciplina atât cea din teren, cât și cea din vestiar, îmi plac lucrurile clare, de aceea comunic foarte mult cu jucătoarele.

Ai reușit să câștigi și primul trofeu ca antrenoare, în prima ediție a Ligii de Junioare U17! Care a fost sentimentul?

M-am bucurat exagerat, dar am făcut-o sincer. Sunt foarte mândră de fetele mele.

În finală ați întâlnit-o pe Fair-Play București, o echipă cu victorii pe linie în etapele anterioare ale competiției. Cum ai pregătit și cum ai trăit finala din Liga de Junioare U17?

Am crezut și cred în acest lot și staff, nu am pregătit ceva special pentru finală. Lucrurile sunt foarte simple: ne-am pregătit pentru titlul de campioană pe care l-am și obținut. Trăiesc și mă bucur de fiecare meci în parte la cote maxime.

În Liga de Junioare U17, “U” Olimpia Cluj a avut un parcurs extraordinar, ba mai mult a încheiat cu un golaveraj impresionant: 89-2. Care este secretul acestui succes?

Nu există un secret anume și dacă ar fi existat și l-aș fi spus, nu mai era secret. Pasiune, multă muncă, determinare, sacrificii, performanță și lista rămâne deschisă. La această vârstă, plăcerea și dorința de a marca este una foarte mare, cât despre golaveraj….nu face decât să reflecte realitatea din teren.

Care sunt cele mai frumoase momente pe care le-ai trăit în sezonul 2020-2021?

Reîntoarcerea la “U” Olimpia Cluj ca antrenoare de portari, preluarea echipei U17 și câștigarea campionatului, eventul la echipa de senioare (lucru care nu se mai întâmplase de câțiva ani buni).

Toate trofeele puse în joc în sezonul 2020-2021 au fost câștigate de “U” Olimpia Cluj! Cum ai descrie într-un cuvânt sezonul 2020-2021 pentru clubul “U” Olimpia Cluj?

Perfect!!! Ce pot să îmi doresc mai mult pe plan intern?!

Ce urmează pentru tine în sezonul următor? Care sunt obiectivele?

În primul rând urmează Champions League cu echipa de senioare, avem o grupă grea din care sper să ieșim câștigătoare. Îmi doresc să câștigăm în fiecare an toate trofeele puse în joc. La nivel de U17, îmi doresc să dau tot ce știu despre fotbal și să “cresc” fetele în așa fel încât să ajungă cât mai multe la prima echipă.

 

“U” Olimpia Cluj, campioană în Liga de Junioare U15

După performanțele reușite de echipa de senioare și echipa U17, cele mai tinere reprezentante al clubului “U” Olimpia Cluj nu s-au lăsat mai prejos și s-au întors de la Odorheiu Secuiesc cu trofeul de campioană a Ligii de Junioare U15.

Echipa condusă de Tiberiu Stranyezky a încheiat competiția cu cinci victorii și două remize, având 38 de goluri marcate și șapte primite. În marea finală a competiției, clujencele s-au împus cu 5-1 contra echipei FC Argeș. Iulia Șova a fost una dintre jucătoarele care s-au remarcat în finală, ea fiind autoare a trei goluri.

În cele șapte meciuri jucate în Liga de Junioare U15, pentru “U” Olimpia Cluj au marcat opt jucătoare: Ana Maria Filip – golgheterul echipei (17 goluri), Iulia Șova (6 goluri), Ana Maria Florica (4), Maria Preda (4), Bianca Macingo (3), Daiana Bonca (2), Oana Cherecheș (1), Beatrice Szovati (1).

Sursa foto: Facebook – U Olimpia Cluj

INTERVIU Tiberiu Stranyezky, antrenor echipa U15

În ciuda faptului că am traversat o perioadă extrem de grea din cauza pandemiei, “U” Olimpia Cluj a avut un sezon extraordinar atât la nivel de senioare, cât și la nivel de junioare. Care sunt concluziile dvs. la finalul acestui sezon de succes pentru “U” Olimpia Cluj?

Împreună cu staff-ul și conducerea clubului, dar mai ales cu efortul jucătoarelor am reușit cel mai bun sezon intern! Munca, profesionalismul și respectul față de culorile clubului ne obligă la noi performanțe an de an!

În Liga de Junioare U15 ați reușit să încheiați pe primul loc o grupă dificilă în cadrul turneului final și v-ați impus clar în finala cu FC Argeș. Cum ați descrie tot acest parcurs fără înfrângere al echipei dvs.?

Am muncit mult pentru această performanță, iar în final munca, talentul și devotamentul jucătoarelor au făcut diferența! „Avem echipă, avem valoare” a fost cântat de jucătoare la premiere, iar asta s-a văzut pe terenul de joc!

Cum ați pregătit și cum ați trăit finala cu FC Argeș?

Am tratat turneul cu multă seriozitate și profesionalism, iar pentru acest lucru le felicit și le mulțumesc jucătoarelor pentru că au respectat toate indicațiile și programele impuse pe perioada turneului (odihnă, refacere, recuperare).

A fost o motivație în plus pentru jucătoare faptul că echipa U17 și echipa de senioare ale clubului au triumfat în celelalte competiții ale sezonului?

Cu siguranță performanțele echipelor mai mari (senioare și U17) au avut un impact asupra jucătoarelor U15 care și-au dorit enorm să respecte blazonul și să aducă acest trofeu în vitrina clubului!

Care credeți că a fost atuul echipei dvs în Liga de Junioare U15? Prin ce s-a diferențiat de celelalte echipe?

Diferența a făcut-o grupul de jucătoare. Un grup unit, cu caracter, care s-a adaptat foarte repede la jocul în 11v11, respectând sarcinile de joc cu strictețe pe fiecare post din teren!

Cât de mult contează câștigarea trofeelor la această categorie de vârstă?

Pentru un club care se respectă, fiecare trofeu este important, iar pentru jucătoare este clar o performanță care le obligă și le motivează pe viitor!

Câte trofee aveți ca antrenor în cadrul clubului “U” Olimpia Cluj?

Am câștigat multe trofee cu echipa mare ca antrenor secund, dar acesta este cel mai important deoarece, cum le-am spus și fetelor înainte de finală, „Am crescut împreună, am muncit și suferit împreună, vom câștiga împreună! Hai Olimpia!”

Cum ați descrie într-un singur cuvânt sezonul 2020-2021 pentru clubul “U” Olimpia Cluj?

Istoric

 

Cristina Botojel, trei trofee într-un sezon și titlul de cea mai bună jucătoare în finala Cupei României

Cristina Botojel a început să joace fotbal la 11 ani, iar de trei sezoane îmbracă tricoul Olimpiei. La doar 16 ani, Botojel este una dintre jucătoarele clubului “U” Olimpia Cluj care a reușit să câștige trei trofee în sezonul 2020-2021 – două cu echipa de senioare și unul cu echipa U17.

Pe lângă cele trei trofee câștigate, Cristina Botojel, care evoluează ca fundaș central, a obținut și un titlu individual. Ea a fost desemnată cea mai bună jucătoare a finalei Cupei României dintre “U” Olimpia Cluj și Heniu Prundu Bârgăului.

Căpitanul echipei U17, Cristina a înscris cinci goluri în Liga de Junioare U17: două contra Olimpic Star Cluj, două contra Zimbrul Tulcea și unul în finala cu F.C. Fair-Play București.

INTERVIU Cristina Botojel

Cum a fost sezonul 2020-2021 pentru tine? Care au fost cele mai frumoase momente din acest sezon pentru tine?

Sezonul 2020-2021 a fost cel mai bun sezon al meu alături de Olimpia Cluj. Cu siguranță cele mai frumoase momente au fost acelea când am ridicat cele trei trofee, două cu echipa de senioare (Cupa României și campionatul), iar celălalt trofeu cucerit a fost cu fetele de la U17, alături de care am câștigat campionatul U17. Când ridici trofeul de campioană cu colegele mereu sunt momente de bucurie, mă bucur că am putut ajuta echipa U17 la câștigarea acestui trofeu!

Ai câștigat două trofee cu echipa de senioare și un trofeu cu echipa U17. În plus, ai fost desemnată cea mai bună jucătoare a finalei Cupei României. Este acesta cel mai bun sezon al tău în fotbal de până acum?

Da, pot zice că este cel mai bun sezon pe care l-am avut de când joc la Olimpia Cluj.

Te așteptai să fii tu desemnată cea mai bună jucătoare a finalei Cupei României? Care a fost prima ta reacție atunci și ce înseamnă această distincție pentru tine?

Nu mă așteptam să fiu eu desemnată, m-a luat puțin prin surprindere, dar a fost un sentiment de nedescris, am fost foarte fericită și mândră de mine. Acest titlu de cea mai bună jucătoare a finalei mi-a dat foarte multă încredere în mine, iar pentru asta voi munci în continuare ca să îmi ating obiectivele!

Care meci din acest sezon a fost cel mai frumos pentru tine? De ce?

Cel mai frumos meci a fost finala cupei României, pentru că e prima Cupă a României câștigată de mine și totodată am fost desemnată cea mai bună jucătoare a finalei!

Ce moment din sezonul 2020-2021 ți-ar plăcea să retrăiești în următorul sezon?

Mi-ar plăcea să retrăiesc momentul din Cupa României când am fost desemnată cea mai bună jucătoare a finalei.

Care sunt obiectivele tale pentru următorul sezon?

Obiectivele pe plan individual sunt să cresc cât mai mult de la meci la meci, iar în ceea ce privește echipa, îmi doresc să câștigăm tot ce se poate câștiga în România ca și sezonul trecut, iar în Champions League să avem un parcurs cât mai lung.

 

Sonia Bumbar, trei trofee + primul gol în Liga 1 în sezonul 2020-2021

Sonia Bumbar (16 ani), una dintre jucătoarele de perspectivă ale Olimpiei Cluj, a reușit la rândul său să își treacă în palmares trei trofee în sezonul trecut, toate în premieră pentru ea: titlul de campioană în Liga 1, Cupa României și titlul de campioană în Liga de Junioare U17.

Tot în sezonul 2020-2021, Sonia Bumbar a mai bifat o bornă importantă a carierei: primul gol în Liga 1, la 15 ani și 10 luni. S-a întâmplat în etapa a opta a play-off-ului, în meciul câștigat de “U” Olimpia Cluj contra echipei Universitatea Galați, scor 3-0.

În Liga de Junioare U17, Sonia Bumbar a înscris 10 goluri: două contra Olimpic Star Cluj, trei contra Atletic Olimpia Gherla, trei contra LPS Cluj-Napoca și câte unul împotriva echipelor Vasas Femina Odorhei și Zimbrul Tulcea.

INTERVIU Sonia Bumbar

Cum a fost acest sezon pentru tine? Dacă ar fi să alegi cele mai frumoase momente, care ar fi acelea și de ce?

Pot să spun că a fost un sezon reușit din multe puncte de vedere. Am reușit să obțin minute de joc și chiar experiență. Mă bucur foarte mult că am câștigat tot ce se putea și cu siguranță acelea au fost cele mai frumoase momente.

Tu ai câștigat în acest an 3 trofee, două cu echipa de senioare și unul cu echipa U17! Ce înseamnă aceste trofee pentru tine? La începutul sezonului te gândeai că vei avea trei medalii la final?

Aceste trofee înseamnă mult pentru mine, înseamnă că munca despusă zilnic a dat roade. Mâ gândeam și aveam încredere în echipă că anul acesta trofeele vor fi ale noastre.

Care a fost meciul/meciurile pe care le-ai trăit cel mai intens în acest sezon?

Nu pot să zic un meci anume, pentru mine toate meciurile au fost speciale și au reprezentat o oportunitate pentru a mă dezvolta, trăindu-le cu intensitate maximă.

Tot în acest sezon ai marcat și primul tău gol în Liga 1, împotriva Universității Galați, în etapa 8 din play-off! Cum a fost acel moment?

Acel meci pot să zic că e puțin mai special, marcând primul meu gol în Liga 1. A fost o bucurie mare, neașteptată. A venit mingea la mine din partea dreaptă, m-am întors cu spatele la poartă, apoi mi-am pus mingea pe piciorul stâng și am șutat la poartă. Eram în careu, aproape de linia de 16 metri. Prima dată am crezut că apără portarul, pentru că a ghicit colțul, dar apoi am vazut-o direct în poarta, în plasa laterală.

Ce alte trofee ai mai câștigat la Olimpia Cluj și în ce competiții?

Am mai câștigat două Campionate Naționale U15 și o ediție a turneului Fotbal și Feminitate.

Care sunt obiectivele tale pentru sezonul următor?

Îmi doresc să joc cât mai mult și să îmi ajut echipa.

 

Iulia Șova, hat-trick în finala Ligii de Junioare U15

Originară din județul Botoșani, Iulia Șova (15 ani) a început să joace fotbal la vârsta de 12 ani, în echipa școlii. După ce a jucat timp de un an într-o echipă de băieți, în septembrie 2020 a ajuns la “U” Olimpia Cluj, alături de care a câștigat primul trofeu din carieră, în Liga de Junioare U15.

Iulia Șova a fost a doua cea mai bună marcatoare a Olimpiei Cluj în Liga de Junioare U15, cu șase goluri. Ea a reușit o dublă contra echipei AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, un gol împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș, în cadrul turneului final, iar în ultimul act al competiției și-a trecut în cont trei goluri, contra celor de la FC Argeș.

Iulia Șova (dreapta) și Antonia Răcian

INTERVIU Iulia Șova

Cum a fost pentru tine participarea la turneul final al Ligii de Junioare U15, mai ales că a fost o perioadă lungă de pauză din cauza pandemiei? Ai simțit lipsa fotbalului în toată această perioadă?

Participarea la acest turneu a fost pentru mine o onoare, poate chiar un început de carieră! Da, lipsa de antrenament din perioada pandemiei a fost o mare piedică, dar nu m-am dat bătută, așa că m-am adaptat la situația din prezent și am tras de mine cât s-a  putut.

În finala cu FC Argeș ai înscris trei goluri. Cum te-ai simțit? Ce înseamnă pentru tine faptul că ai reușit să marchezi de trei ori într-o finală pe care ați și câștigat-o?

Am avut mari emoții la început de meci, dar după marcarea primului gol am prins curaj și m-am ambiționat foarte tare, așa că am reușit să mai marchez două goluri. Pentru mine, cele trei goluri marcate în finală înseamnă încununarea eforturilor mele.

De ce ai ales să joci fotbal și nu alt sport? Te-ai îndrumat cineva către fotbal?

Persoana care m-a îndrumat și m-a încurajat tot timpul în acest sport minunat a fost Mitriță Cohal, profesorul meu de educație fizică de la școala unde învățasem înainte. Am ales acest sport cu inima, sportul acesta mă face fericită, îmi place, de aceea l-am ales!

Care este idolul tău în fotbal?

Idolul meu în fotbal este Neymar.

Ce obiective ai pentru următorul sezon?

Să joc cât mai bine și să marchez cât mai multe goluri!

Care este cel mai mare vis al tău în fotbal?

În primul rând, îmi doresc să ajung la naționala României, alături de care să reușesc o performanță deosebită, iar visul meu este să joc la o echipă de succes.