Universitatea Olimpia Cluj a obținut weekend-ul trecut calificarea în runda 2 a UEFA Women’s Champions League, iar pe 15 septembrie urmează să își afle adversara pentru următoarea fază a competiției. Tragerea la sorți va avea loc vineri, la sediul UEFA de la Nyon.

U Olimpia Cluj și-a asigurat locul în runda 2 a UEFA Women’s Champions League după ce sâmbătă, 9 septembrie, a câștigat jocul contra Kiryat GAT, pe stadionul „Cetate” din Alba Iulia. Partida a fost una intensă pentru ambele formații, ajungându-se la loviturile de departajare. Scorul final a fost 3-4 după penalty-uri, Universitatea Olimpia Cluj fiind câștigătoarea.

Anterior meciului din 9 septembrie, U Olimpia Cluj a jucat miercuri, 6 septembrie, contra campioanei Slovaciei, Spartak Myjava, pe care a învins-o categoric cu scorul de 6-2. Acest rezultat a trimis-o în finala rundei 1, acolo unde a întâlnit campioana Israelului.

Meciurile au putut fi urmărite pe FRF TV, finala fiind transmisă și pe Prima Sport 4.

Vezi rezumatul meciului U Olimpia Cluj – Spartak Myjava (6-2) AICI.
Vezi rezumatul meciului Kiryat GAT – U Olimpia Cluj (3-4 după pen.) AICI.

„A fost un efort colectiv uriaș!”

Samantha Blazek, portarul U Olimpiei Cluj, a declarat: „Runda 1 a fost foarte intensă pentru noi. Sunt mândră de toată echipa, cum a jucat și cum s-a dedicat în fiecare joc. A fost un efort colectiv uriaș. Ne gândim și la tragerea la sorți care va avea loc pe 15 septembrie și indiferent de adversar, indiferent unde o să jucăm, ne focusăm să pregătim cât mai bine această fază a competiției.

Sonia Bumbar, jucătoarea ce a purtat banderola de căpitan în prima partidă din runda 1, U Olimpia Cluj – Spartak Myjava, a declarat: „Mă bucur și sunt mândră de colegele mele că am reușit să trecem de Runda 1, obiectiv pe care ne doream foarte mult să îl îndeplinim. Ne rămâne doar să muncim și mai mult, să începem meciurile din campionat și să ne pregătim pentru Runda 2. De asemenea, mulțumim tuturor celor care au crezut în noi!

Mara Bâtea, autoare a celui de-al doilea gol din meciul U Olimpia Cluj – Spartak Myjava, a declarat: „Ca de fiecare dată pentru noi, fetele de la Olimpia, este un moment important participarea în Champions League, cu toate că nu am fost favorite, am reușit să ne calificăm în grupe, a fost un efort comun atât al jucătoarelor în teren cât și al staff-ului. Deși căpitanul nostru, Mihaela Ciolacu a lipsit din cauza unei accidentări, susținerea ei de pe bancă a contat foarte mult.

Ambiția noastră este la cote maxime și o să facem tot ce depinde de noi să ajungem cât mai departe în competiție.”

„O să pregătim ambele manșe foarte bine și echilibrat”

Antrenorul U Olimpiei Cluj, Constantin Olariu, a declarat: „Spuneam înaintea turneului că ne dorim calificarea și iată că am obținut acest lucru după cele doua jocuri cu Spartak Myjava și Kiryat Gat. A fost un prim joc câștigat categoric cu 6-2 și un al doilea câștigat mai greu la loviturile de departajare, dar pe care consider că l-am controlat în totalitate.

Calificarea cu cele două victorii reprezintă un plus pentru fotbalul feminin românesc și bineînțeles pentru echipa noastră, una schimbată față de sezonul trecut. Vreau să felicit pe toată lumea din cadrul clubului, de la prima până la ultima persoană, deoarece este meritul tuturor.

Legat de tragerea la sorți, pot să spun că nu am nicio preferință, dar o să tratăm cu maximă responsabilitate și o să pregătim ambele manșe foarte bine și echilibrat, să încercăm să obținem maxim în fiecare joc.”

Alin Cioban, președintele executiv al U Olimpiei Cluj, a declarat: „Calificarea am obținut-o cu o formulă de echipă diferită față de sezonul precedent și cu schimbări importante în ceea ce privește omogenitatea grupului, dar și legate de exprimarea personalității jucătoarelor noastre. Am jucat ca o adevărată echipă și tactic ne-am dominat adversarele. Aici este meritul antrenorului Olariu Constantin și al celor din staff, Carina Ciurean, David Damian și Filip Lăzăreanu au contribuit în mod consistent la această calificare.

Despre fete pot doar să afirm că au fost extraordinare. Spuneam în declarațiile precedente că nu am avut demult o atmosferă așa de bună la echipă, iar acest lucru s-a văzut și în exprimarea lor pe teren. Să depășești în clasament campioanele Ungariei, Slovaciei și Israelului înseamnă ceva în sport, indiferent de ramură.

Pentru Runda 2, aștept cu nerăbdare tragerea la sorți. Sunt convins că o să avem și șansă, deoarece participă la tragere domnul director Groza Cosmin, responsabil cu norocul. Poate de data aceasta jucăm acasă la Cluj-Napoca.”

Ce urmează:

Câștigătoarele celor 11 finale din primul tur preliminar vor avansa în runda 2, unde trei echipe au intrare directă. Runda a doua oferă șapte locuri în faza grupelor.

  • Tragerea la sorți pentru Runda 2: 15 septembrie, Nyon, Elveția
  • Runda 2: 10/11 – 18/19 octombrie
  • Tragerea la sorți a grupelor: 20 octombrie – Nyon, Elveția
  • Grupele: 14/15 noiembrie – 30/31 ianuarie
  • Extragerea pentru sferturile de finală și semifinalale: 6 februarie, Nyon, Elveția
  • Sferturile de finală: 19/20 martie și 27/28 martie
  • Semifinale: 20/21 aprilie și 27/28 aprilie
  • Finala se va juca pe Stadionul „San Mamés, din Bilbao, Spania, data de desfășurare urmând a fi comunicată ulterior.