Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Penultima etapă a play-off-ului a lămurit mai multe necunoscute ale actualei ediţii de campionat a eşalonului secund. Dacă victoria celor de la AFK Csikszereda pe terenul Dunării Călăraşi le-a mai dat ciucanilor o speranţă pentru prinderea ultimului loc de baraj, în schimb egalul dintre ASU Poli şi CS Mioveni a fost decisiv pentru trei echipe.

Astfel, ASU Poli a ratat orice şansă matematică de a mai prinde barajul pentru promovarea în Liga 1, în timp ce Mioveniul nu mai poate coborî sub locul 4 în clasamentul play-off-ului şi va merge la baraj. De egalul celor două a profitat Fotbal Club Rapid, care a obţinut promovarea matematică încă de dinaintea meciului cu U Craiova 1948.

Ultimul meci al etapei a noua s-a disputat între primele două clasate, pe terenul CNAF Buftea, acolo unde U Craiova 1948 SA s-a impus cu 3-1 în faţa celor de la Fotbal Club Rapid, prin tripla lui Claudiu Bălan, onoarea gazdelor fiind salvată de Adrian Bălan de la punctul cu var. Cu victoria obţinută luni, gruparea din Craiova şi-a asigurat titlul de campioană pentru ediţia 2020-2021 a eşalonului secund.

Poli Iaşi a retrogradat matematic

Sezonul 2021-2022 al eşalonului secund o va avea la start pe ACSM Poli Iaşi, echipă care nu mai are vreo şansă de a evita retrogradarea din primul eşalon. Eşecul cu AFC Hermannstadt le-a pecetluit soarta ieşenilor, care revin în Liga 2 după şapte sezoane petrecute pe prima scenă a fotbalului românesc.

În ceea ce priveşte cealaltă retrogradată şi cele două echipe care vor merge la baraj, totul se va decide în ultima etapă a play-out-ului, capul de afiş fiind meciul dintre Viitorul Constanţa şi AFC Astra.

Barajele pentru promovarea în Liga 1 se vor disputa pe 29 mai şi 2 iunie, între ocupantele locurilor 7 şi 8 din play-out-ul primului eşalon şi ocupantele locurilor 3 şi 4 din play-off-ului din Liga 2. Locul 7 va juca cu locul 4, iar locul 8 cu locul 3.

Rezultatele şi marcatorii etapei a noua din play-off:

AFC Dunărea 2005 Călăraşi – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-2 (0-0)
Bogdan Şandru (51 – aut.), Bogdan Rotar (60)

ACS ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni 2-2 (1-1)
Petre Ivanovici (16), Alin Ignea (56) / Szilárd Vereş (26), Guilherme Garutti (76)

Fotbal Club Rapid – – U Craiova 1948 SA 1-3 (0-2) (foto)
Adrian Bălan (62 – pen.) / Claudiu Bălan (21, 45, 68)

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ