Joi, 7 decembrie, la Nyon a avut loc tragerea la sorți a ultimei runde de calificare înaintea Campionatului European U17 de anul viitor, turneu final găzduit de Cipru în perioada 20 mai – 5 iunie.

Tricolorii pregătiți de Nicolae Roșca au obținut calificarea în această fază după ce s-au clasat pe locul secund în grupa 6 de calificare, cu 5 puncte, grupă găzduită de țara noastră, reușind un succes, 3-0 cu Estonia, și două remize, 0-0 cu Norvegia și 1-1 cu Franța. În baza acestor rezultate, România s-a aflat în urna a 4-a la tragerea la sorți de astăzi.

La Turul de Elită, România va face parte dintr-o grupă alături de Țara Galilor, Bulgaria și Suedia. Meciurile se vor juca în luna martie a anului viitor, România urmând să găzduiască miniturneul, după următorul program:

  • 20 martie: Tara Galilor – România și Suedia – Bulgaria
  • 23 martie: Tara Galilor – Suedia și Bulgaria – România
  • 26 martie: Bulgaria – Țara Galilor și România – Suedia

Adversarii României de la Turul de Elită

Țara Galilor a obținut două victorii în cele două meciuri din grupa de calificare, în fața Belgiei (1-0) și a Gibraltarului (4-0), terminând pe primul loc în grupă.

Bulgaria a încheiat pe primul loc grupa de calificare din care au mai făcut parte Ungaria, Bosnia & Herțegovina și Andorra. Aceștia au obținut două victorii, 1-0 cu Ungaria și 2-1 cu Andorra, și au remizat cu Bosnia & Herțegovina, scor 1-1.

Reprezentativa Suediei s-a clasat pe locul secund în grupa de calificare, reușind două victorii, 3-2 cu Moldova și 2-0 cu Letonia, pierzând meciul cu câștigătoarea acelei grupe, Polonia, scor 1-2.

Grupele de calificare

Grupa 1: Anglia, Franța, Ungaria, Irlanda de Nord

Grupa 2: Țara Galilor, Bulgaria, Suedia, România

Grupa 3: Țările de Jos, Belgia, Finlanda, Italia

Grupa 4: Grecia, Elveția, Slovacia, Ucraina

Grupa 5: Portugalia, Germania, Croația, Irlanda

Grupa 6: Turcia, Serbia, Georgia, Danemarca

Grupa 7: Spania, Austria, Slovenia, Norvegia

Grupa 8: Polonia, Cehia, Belarus, Bosnia & Herțegovina

Cele opt câștigătoare de grupă, alături de șapte cele mai bine echipe clasate pe locul secund se califică la turneul final din Cipru.

România are o prezență la un turneu final EURO U17, la cel din 2011, găzduit de Serbia.