Una dintre fruntașele ligii secunde, nou-promovata Turris Oltul Turnu Măgurele, a anunțat reluarea ședințelor de pregătire, la baza proprie din orașul teleormănean, cu începere din data de 1 iunie.

Echipa pregătită de antrenorul Erik Lincar dorește să promoveze în primul eșalon valoric național. Jucătorii sunt nerăbdători să revină în iarbă, până acum ei pregătindu-se individual, conform planului întocmit. S-au avut în vedere, în primul rând, prevederile legale stabilite de autorități, dar și securitatea jucătorilor. În colectivul Turris Oltul Turnu Măgurele nu există cazuri de infecție cu noul Coronavirus, iar jucătorii au acceptat și au înțeles situația prin care trece clubul.

După mai bine de două luni de pauză forțată, turnenii sunt hotărâți să facă o figură frumoasă în play-off-ul care va concluziona sezonul. Ei vor porni în faza care va încheia competiția cu un total de 20 de puncte, rotunjire favorabilă. La înghețarea sezonului regulat, Turris Oltul Turnu Măgurele avea 39 de puncte acumulate, după 22 de meciuri disputate, în condițiile în care restul echipelor din sextetul fruntaș au, fiecare, câte 23 de partide disputate.

Până acum, județul Teleorman nu a avut niciodată o reprezentantă în Liga 1 la fotbal, așa că Turris Oltul Turnu Măgurele ar putea scrie istorie, în cazul că ar reuși să își atingă obiectivul propus.

ARTICOL DE CRISTIAN FRISK