În cadrul Întâlnirii Regionale a federațiilor de fotbal din Sud-Estul Europei, găzduită la București sub patronajul FRF în perioada 19-20 septembrie, toate cele 14 asociații naționale au aprobat proiectul Federației Române de Fotbal privind o nouă competiție europeană.

“Ne dorim să evităm ca țările din zona noastră europeană să râmână simple pepiniere, fără performanțe sportive majore pe termen mediu și lung. Se urmărește o creștere fotbalistică, prin competiție, care să furnizeze și performanțe interne, la nivel de cluburi și de reprezentative”, a explicat Răzvan Burleanu, președintele FRF, în debutul prezentării privind turneul U15.

După succesul formatului Turneul Speranțelor, proiect național de scouting la nivel U14 finalizat cu o tabără de vară, după lansarea Ligii Elitelor U15 care debutează în această toamnă, FRF oferă acum și contextul de formare prin competiție la nivel internațional pentru cele mai tinere generații de jucători.

Proiectul competițional presupune un format original pentru un turneu de 16 echipe cu desfășurare în timpul unei singure săptămâni, o inițiativă românească aprobată în unanimitate.

Prima țară gazdă a turneului din rândul celor 14 federații ce fac parte din grupul regional va fi Turcia. Vor participa toate cele 14 reprezentative U15 din regiune, plus câte două reprezentative invitate la fiecare turneu.

Iată prezentarea completă a turneului AICI