Într-o inițiativă de responsabilitate socială, echipele participante la EURO U21 au contribuit la bucuria copiilor de a vedea un meci pe stadion.

Câteva dintre țările participante au donat tricourile echipelor lor naționale pentru a impulsiona cumpărarea de bilete în mai multe campanii promoționale. La fiecare 21 de bilete vândute, Federația Română de Fotbal a invitat gratuit câte un copil provenit din mediile defavorizate, la unul dintre meciurile EURO U21.

Peste 1.500 de copii beneficiază de acest program. Pentru marea lor majoritate, intrarea pe un stadion mare, cu tribune este o experiență inedită. Dacă adăugăm și faptul că asistă la un meci internațional, e de-a dreptul incredibilă: „Parcă am venit într-o altă lume!” – a spus unul dintre copiii invitați ieri, la meciul de deschidere al turneului, de pe Stadionul Steaua.

Din spirit de solidaritate cu acești copii, corul național de copii Cantus Mundi din România a interpretat imnurile naționale ale țărilor donatoare. Imnurile pot fi ascultate prin scanarea codului QR de pe eticheta tricourilor.

Mulțumim fotbaliștilor din Georgia, Ucraina, Țările de Jos, Germania, Israel, Croația, Norvegia, Spania și România!